Review: The Beer Escape

Start van The Beer Escape met Vrouwen Die Bier Drinken glas

Stijgende besmetting cijfers, een tweede lockdown, avondklok en rellende malloten. Wat een tijd om te leven! Wij van Vrouwen Die Bier Drinken zitten niet bij de pakken neer en gaan op zoek naar leuk tijdverdrijf in het weekend. The Beer Escape leek ons een goede optie. Lees verder of dit ook iets voor jou is. 

Door: Hanna

Wat is The Beer Escape?

Bij het woord escape leg je meteen de link met de populaire escape rooms. In plaats van opgesloten in een kamer kun je dit gewoon in je eigen huis aan de keukentafel doen. Je krijgt een pakket van zes geanonimiseerde speciaalbieren met een bijbehorend boekje vol raadsels en puzzels. Het is de bedoeling dat je de bieren ontmaskerd door de puzzels op te lossen. Tegelijkertijd ben je ook de biertjes aan het blindproeven. Zodra je het speciaalbier geraden hebt, haal je de wikkel van de fles om te kijken of je antwoord klopt.

Change of plans

We waren eerst van plan om The Beer Escape met drie vrouwen aan één keukentafel te doen ‘s avonds. Maar de avondklok en het bezoekerslimiet gooide roet in het eten. Uiteindelijk bleek dit geen verkeerde ontwikkeling. Naast het eerste ‘Hunting the Blondes’ pakket, bestelden we er simpelweg twee bij (25 euro voor 6 bieren en een puzzelboekje) en raceten naar Pijnacker om deze bij de ondernemers thuis op te halen. Nieuw plan: met partners erbij vanuit huis een online Beer Escape doen. Chips op tafel, laptop aan en gaan met die banaan. Het resultaat was een superleuke avond met een steeds slappere lach en een steeds slechtere focus.

Het oordeel

The Beer Escape prikkelt meerdere zintuigen en stelt je echt op de proef. Je proeft zes blond bieren en krijgt drie hints per biertje door middel van 18 puzzels & raadsels. De puzzels zijn niet makkelijk en het helpt als je verschillende mensen in je groepje hebt.  Zo had iedereen wel een sterrol op de avond. De een is handiger in cijfers en de ander heeft meer gevoel voor vormen. De geoefende puzzelaar zal een aantal opdrachten herkennen, maar het feit dat je een biertje moet ontmaskeren geeft een nieuwe twist. De bieren in het pakket zijn bekenden voor de geoefende speciaalbierliefhebber, maar door het ontbreken van het label ga je toch twijfelen. Een enkel biertje werd al bij het blind proeven herkend. De rest had toch wat hints nodig om tot de naam te komen. Het helpt niet dat je naarmate het bier rijkelijk vloeit ook minder scherp wordt. Zes halve bieren gaat je niet in de koude kleren zitten. Dit geeft op zijn minst een extra uitdaging, maar in het beste geval een goede sfeer. 

Startende ondernemers

Wie zijn de ondernemers achter dit pakket? Abke en John zijn zelf ook liefhebbers van speciaalbier en hebben dit avondje ‘uit’ bedacht. Als eerste in Nederland hebben ze besloten een drietal populaire zaken te combineren: speciaalbier, blindproeven en escaperoom. Geen betere timing voor dit product dan tijdens de coronacrisis waar iedereen naarstig op zoek is naar vermaak in eigen huis. De flessen worden door het stel zelf ingepakt en het puzzelboekje is gevuld met zelfgemaakte challenges. 

Conclusie 

Verveel je je, mis je avondjes met vrienden en bieren? Ga dan zeker The Beer Escape doen! Verwacht geen obscure speciaalbiertjes, maar wel een topavond.  Je steunt een startende ondernemer en bent zeker tot bedtijd zoet met proeven, puzzelen en lachen. Wat wil een mens nog meer?! Begin 2021 komt er een tweede pakket online ‘A journey through styles’. Voor mensen die niet zo’n fan zijn van blondjes of gewoon eens verschillende biersoorten willen proeven. Misschien zit er in de toekomst nog een echte escape room in waarin je biertjes kunt zoeken en proeven? Wij zouden gaan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.