3x DIY kerstversiering voor bierliefhebbers

Het is bijna kerst, dus hoog tijd om je huis in vol te hangen met kerstversiering. Je kunt dat doen met de traditionele kerstballen en glitterslingers. Maar waar kan de ultieme bierliefhebber haar huis eigenlijk mee versieren? Stroop je mouwen maar op voor deze DIY kerstversieringen.

Door: Meike

DIY kerstbierversieringen

Tijdens onze zoektocht naar bierversieringen stuitten we op oneindig veel DIY projecten. Van gigantische kerstbomen van bierflesjes tot kerstkransen gemaakt van bierdopjes. Doe inspiratie op met de volgende prachtige creaties.

1. De bierdopjes kerstbal

DIY kerstversiering kerstbal brouwersbier bierdopjes

Deze kerstversiering is echt super makkelijk te maken. Het enige wat je moet doen is naar de Flying Tiger gaan en genoeg bierdopjes in huis hebben.

Benodigdheden:
– De DIY julekugle (kerstbal) van de Flying Tiger
– Bierdopjes

Stap 1
De DIY julekugle van de Flying Tiger is een doorzichtige kerstbal die je kunt vullen met wat je maar wilt. Haal de bal uit elkaar door het rode draadje los te maken.

Stap 2
Vul vervolgens beide helften van de bal met bierdopjes. Wij kozen voor zilveren bierdopjes, maar het is natuurlijk geheel aan jou welke kleur je kiest (of hebt).

Stap 3
Sluit de kerstbal door beide helften op elkaar te draaien en wederom vast te maken met het rode touwtje. En voilà! Je kerstbal is klaar. Kind kan de was doen!

2. De bierkandelaar

DIY Kerstversiering Kaarsenkandelaar bierfles Erdinger

Bij kerst horen natuurlijk kaarsen in prachtige kandelaars. Zo’n kandelaar kun je makkelijk zelf maken van een lege bierfles. Let er op dat je dan wat dunnere kaarsen gebruikt. Anders past de kaars niet op de fles.

Benodigdheden:
– Een lege bierfles (0,5 liter)
Rode spuitverf
Stickers met zilveren en gouden sterretjes (of een ander kerstachtig motief)

Stap 1
Ontdoe de bierfles van zijn etiketten door hem onder de hete kraan te houden. Zodra de etiketten zijn verwijderd, maak je de fles nog even goed schoon met afwasmiddel. De fles moet namelijk vetvrij zijn voordat je hem kunt verven. Droog de fles vervolgens goed af.

Stap 2
Spuit de bierfles egaal rood met de rode spuitverf. Dit kun je het beste buiten of in een goed geventileerde ruimte doen. De verf stinkt namelijk nogal. Laat de fles zo’n uurtje drogen.

Dikke tip: gebruik tijdens het verven handschoenen en spuit de fles in een kartonnen doos. Zo weet je zeker dat er geen verf aan je handen of kleren komt.

Stap 3
Plak de stickers op de fles zoals jij wilt. En klaar is je bierkandelaar! Prop die kaars er maar in.

3. De kerstman biertopper

DIY kerstversiering kerstman biertopper

Deze ‘topper’ kwamen we meerdere malen tegen op Pinterest. Omdat het er niet al te ingewikkeld (en best schattig) uitzag, besloten we om dit idee zelf te proberen. En na wat gepruts en gevloek mag het resultaat er zeker zijn!

Benodigdheden:
Vilt (1 vel van 20 x 30 cm)
– Wat spelden
– Een kerstbaard of wit nepvacht (ik kocht een kerstbaard bij de Flying Tiger)
Een houten kraal (10 mm)
– Lijm
– Een bierflesje (leeg of vol, maakt niet uit)

Stap 1
Rol het vilt in de vorm van een kegel. Zet het vilt voor zolang vast met wat spelden. Zo kun je kijken hij goed op op je bierfles past. En op deze manier kun je het vilt makkelijk vastlijmen.

Stap 2
Knip een stuk van de onderkant van je kegel af, zodat hij recht is en de juiste lengte heeft voor jouw bierfles

Stap 3
Knip de baard in een driehoekige vorm. De breedte van mijn baard was 7 cm en de lengte 10 cm. Plak de baard vervolgens aan de binnenkant van de muts.

Stap 4
Plak de houten kraal op de onderkant van de muts en in het midden van de baard. Laat even goed drogen en plaats jouw zelfgeknutselde kerstman dan over je bierfles.

Klik hier voor een betere uitleg gemaakt door iemand die daadwerkelijk goed kan knutselen.

Wij hopen dat we jou als echte bierliefhebber hebben geïnspireerd met deze prachtige kerstversieringen. Heb jij nog goede DIY suggesties om je huis op te leuken? Laat het ons weten in de comments!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.