Vrouwen Die Bier Testen: Budget Blik Bier

Een regenachtige zondag tijdens de semi lockdown. De kroegen zijn dicht en in je huis mag je niet meer dan drie mensen ontvangen. Ideale timing om eens een andere vorm van BBB te beoefenen in het weekend: Budget Blik Bier testen. Vrouwen Die Bier Drinken test halve liters van 5 biermerken onder de 1 euro. Het is  immers crisis. Dan is veel, goed en goedkoop bier zeker welkom. Lees hier wat het testpanel vond van de inhoud van de koelbox. 

Door: Hanna 

Waar letten we op?

Elke proeverij start met het bepalen van de testpunten. In dit geval hebben we alleen pils in onze blikken. Hier hoort een goede geur bij en een inhoud die je uitnodigt nog een slok te nemen (en nog een, en nog een…want die halve liter moet wel op). Gezien het seizoen en de corona-crisis kijken we of de bieren goed passen bij de gelegenheid om samen buiten in het park, in de kou, veel bier te drinken. Het mag daarom niet te waterig zijn, dat is prima in de zon, maar nu willen we voor weinig geld de meeste smaak in ons halve literblik. We testen blind, zodat we niet worden beïnvloed door vooroordelen. Om de sfeer ook buiten er goed in te krijgen, hebben we onze eigen customized bierviltjes van drukwerknodig.nl meegenomen.

Landerbrau

Het eerste blik gaat open. Helaas, niks te ruiken dus dan maar proeven. Het bier is lekker bitter bij start, maar de smaak verdwijnt snel. Hij is niet waterig, maar heeft weinig nasmaak. Een prima doordrinker, maar niet echt iets om over naar huis te schrijven. Het is een prima start en het panel geeft deze een 6.6.

Perlenbacher

Deze ruikt een stuk beter! De vrouwen in het panel kijken elkaar na de eerste slok bedenkelijk aan. Totdat de eerste durft te spreken en zegt dat deze niet ok is. Het smaakt een beetje zeepachtig en heeft een chemische nasmaak. De geur zette ons op het verkeerde been. Dit is duidelijk geen aanrader. Het huismerkpils van de Lidl krijg een dikke onvoldoende: 4.5. Overigens krijgen we vanuit het panel én instagram de tip dat het speciaalbier in halve liters van de Lidl wel een aanrader zijn: lekker en goedkoop! Die proberen we bij een volgende (semi) lockdown.

De Klok

Uit dit bier stijgt een wat zoetige geur op. Perfect voor een herfstborrel denken wij. Het panel is blij met de inhoud. Dit pils heeft meer karakter dan de vorige twee. De smaak blijft lang hangen en zorgt voor meer trek in de rest van het blik. Dit is er echt een waarvan je er ongemerkt drie kan drinken en daarna enigszins tipsy naar huis fietst. Met een mooie 7.8 is De Klok de winnaar van de dag. Schuif lekker een traytje in je (digitale) winkelwagen, daar ga je echt geen spijt van krijgen!

Schultenbrau

Het panel test blind, dus is zich niet bewust van het feit dat ze halve liters met cultstatus aan het drinken zijn. Op toepasselijk drukwerk in de vorm van viltjes welteverstaan! The New Kids hebben dit merk mooi op de markt gezet! Één van de panelleden is al fan van dit merk en drink het regelmatig. Helaas wist ze hem niet te herkennen en blijkt ze uiteindelijk toch iets minder fan dan verwacht. Het bier is gewoon prima. De geur is neutraal, de smaak ook, maar wel een beetje waterig. Er zit wel meer koolzuur in. Vandaar dat die New Kids zo boeren! Het panel geeft een 6.3.

AH Pils

De geur is ok. Na de eerste slok roept iemand dat het wel limonade lijkt. Hebben we niet per ongeluk alcoholvrij pils gekocht? Nee, dit is gewoon een mild en mak pilsje dat drinkt als waterige limo. Weinig koolzuur. Geen aanrader dus. We geven hem een 5.9.

Conclusie

We hebben een duidelijke winnaar: De Klok. Bij het lezen van het blik leren we dat dit een eerbetoon is aan Brouwerij De Klok, gebrouwen door Grolsch (gekocht bij de Coop). Lekker bezig Grolsch, wij zijn fan. Er zit een groot verschil tussen de eerste en tweede plek, maar Landerbrau is ook een prima optie voor bij je winterbbq. Deze kun je bij de AH op de kop tikken. Schultenbrau van de Aldi wordt derde en past daarmee nog steeds goed in het plaatje van kansloos borrelen. Perlenbacher en AH pils kun je beter laten staan. Overigens nog een fijn weetje: blik blijkt uiteindelijk het beste om bier in te bewaren en het is goed recyclebaar. Wat hebben de Vrouwen Die Bier Testen geleerd? Waarom zou je altijd de geijkte A merken kopen? De dames kopen de volgende keer een paar blikken van De Klok. Het is immers crisis en het is nog lekker ook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.