Van Toscaanse bruiloft naar gratis trouwen op maandag

Morgen (maandag 31 augustus) is het zo ver: onze blogster Meike gaat trouwen met haar lieve vriend Bart. Wat een romantische bruiloft in Toscane had moeten worden, is door de Coronacrisis veranderd naar gratis trouwen op maandagochtend. In deze blog vertelt ze hoe Corona haar plannen voor 2020 compleet overhoop haalde.

Door Meike

Dit jaar zou een bijzonder jaar worden voor mijn vriend en ik. In september trouwen in Toscane en mijn vriend Bart zou per 1 maart zijn goedbetaalde baan opzeggen om fulltime te freelancen als innovatiecoach. De jurk was inmiddels uitgezocht, de aanbetaling voor de locatie was gedaan en de baan was opgezegd. En toen brak de pleuris uit.

Harde realiteit

Waar Corona eerst een ver van mijn bed show was, zaten we nu allemaal thuis te werken tussen de rollen wc-papier. Ook ik. En mijn vriend ook. Zonder baan, maar met 2-jarig kind. In eerste instantie had ik nog de naïeve gedachte dat dit alles met een paar weken zou overwaaien. Toen Mark Rutte ons in zijn televisiespeech vertelde dat dit nog maanden kon duren, was die naïviteit wel vervlogen. De moed zakte me in de schoenen. Hoe ga ik mijn werk doen met een 2-jarig jongetje wat continu om aandacht vraagt? Hoe kan mijn vriend een succesvolle business opzetten aan het begin van een ongekende financiële crisis? En hoe moet het met de bruiloft?

Kunnen we nog wel trouwen?

We realiseerde ons dat een bruiloft met 50 gasten in Italië niet realistisch was en besloten vrij snel de bruiloft uit te stellen. Maar met trouwen wilden wij liever niet wachten. Dus kozen we voor gratis trouwen op het gemeentehuis. Heel romantisch op maandagochtend om 9:20. In plaats van 50 gasten, alleen 2 getuigen. In plaats van een feest een chique lunch op anderhalve meter afstand. En geen prachtige jurk met sleep, maar een net jurkje inclusief mondkapje. Van uitstel komt gelukkig geen afstel. Het huwelijkfeest gaat er sowieso komen om met al onze dierbaren onze liefde te vieren. En nog steeds in Toscane. Wanneer is alleen nog even afwachten.

Trouwjurk van NienkeBijtje

Hierbij doe ik trouwens ook een dikke vette shoutout naar NienkeBijtje! Zij zouden een geweldige op maat gemaakte bruidsjurk voor me maken. In plaats daarvan maken ze nu o.a. prachtige mondkapjes en stijlvolle wikkelrokken. Hoewel ze nog steeds mijn jurk mogen maken kan ik hen helaas niet precies vertellen wanneer. Wat ik wel kan doen is ze van harte aanbevelen als je nog een stylish mondkapje of bijzondere jurk op maat zoekt!

Valse start

Mocht je je afvragen hoe het nu met de business van mijn (bijna) man gaat; dat begint nu goed te lopen. Het blijkt dat in uitzonderlijke tijden er veel vraag is naar innovatieve denkers. We beschouwen de maanden van de lockdown dus gewoon als een valse start voor zijn business. En ook als een cadeautje, omdat hij daardoor een bijzondere tijd met ons zoontje heeft gehad en samen met hem ALLE molens in de omgeving van Rotterdam heeft bezocht.

Zodra Bart en ik elkaar het ja-woord hebben gegeven, zal ik uiteraard een ‘just married’ foto met jullie delen op de Insta. Ok blogster Hanna doet het, want zij is mijn getuige 😉

Een gedachte over “Van Toscaanse bruiloft naar gratis trouwen op maandag

  1. Heel hartelijk gefeliciteerd! Ondanks de heel andere uitvoering wordt het zeker een prachtige dag, vol liefde!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.