Koningsdag suf? Met dit dagprogramma heb je veel bierplezier!

Spijkerpoepen of koekhappen in je achtertuin? Wilhelmus zingen bij de voordeur? Dacht het niet! Als Koningsdag bij jou normaalgesproken in teken staat van bier drinken met vriendinnen, lees dan deze tips om de dag door te komen. Heus, er is thuis ook volop bierplezier mogelijk!

Door: Irene

Koningsdag inluiden

Normaalgesproken start je Koningsdag met een lichte kater na de vorige avond. Die oranje tompouce schuif je dan vrij makkelijk naar binnen, afgetopt met een oranjebittertje. Deze traditie kun je makkelijk voorzetten in de thuis-blijf-situatie. Vlag en wimpel aan de gevel hangen, oranje outfit aan en je bent er klaar voor. 

Music Maestro!

En dan? Wilhelmus zingen bij de voordeur? Mwah. Eerst maar eens de heupen losmaken, en het feestje op gang brengen, bijvoorbeeld met het #BALKONINGSDAG2020! Veilig vanaf jouw eigen balkon, dakterras, of tuin, samen met Nederlands grootste artiesten via een livestream. De entree is gratis, je staat altijd vooraan en je weet eindelijk hoe je buurman danst. Om 12.00 uur precies begint een livestream met optredens van verschillende artiesten en dj’s. Hier de link naar het FB event.

Trek een biertje open

Wat we erbij drinken? Oranje bier natuurlijk. De speciale Oranje blikken van Grolsch met daarop het Wilhelmus waren al ontwikkeld voor Koningsdag. Grolsch besloten deze in te zetten als extra steun voor #helpdehoreca, sympatiek! De Oranje Blikken zijn te koop in alle supermarkten als tijdelijke vervanging van de vertrouwde groene blikken. Maak een foto van dit blik en deel op social media met #helpdehoreca en @grolsch_nl om zo kans te maken op een waardebon ter waarde van €25. 

Rondstruinen op de brouwers vrijmarkt

Biertje in de hand en struinen op de vrijmarkt hoort erbij. Maar die ouwe meuk is niet zo boeiend. Wel leuk is de brouwers vrijmarkt, een initiatief van Beer in a Box in samenwerking met tientallen speciaalbier brouwers. Op een virtueel kleedje bieden zij hun merchandise te koop aan. Van gratis bierviltjes, stickers, prachtige collectors glazen, speciale bieropeners, petjes tot en met shirts en truien van de brouwers. En dat allemaal tegen zachte Koningsdag prijzen. Inslaan dus! De vrijmarkt start op zondag 19:00 uur en is open tot maandag 16:00 uur. Sla hier je slag!

Lekker rondstruinen op de digitale vrijmarkt van de Beer kan vanaf zondagavond 19:00 uur tot maandagmiddag 16:00 uur.

King´s day bingo

Genoeg gestruind, het is nu tijd voor een spelletje, dus zak maar lekker onderuit. Brouwerij Poesiat & Kater uit Amsterdam/Oost organiseert in samenwerking met Beerwulf.com een vituele King´s Day Bingooooo! Yes, daar houden wij van! Zorg dat je om stipt 15.00 uur klaarzit om mooie prijzen in de wacht te slepen. Zie hier meer informatie.

En zorg dat je je Van Vollenhoven Princesse Bier van Poesiat & Kater bij de hand hebt, dat brengt vast en zeker geluk.

Maxima(al) dorst lessen

Van 16:00 – 18:00 is de Nationale Koningsdag Toost. Jawel, het is legaal om in eigen huis, tuin of balkon te proosten op de verjaardag van de koning. Wat een geluk, neem het ervan zou ik zeggen. Kies dat ene lekkere biertje dat je hebt bewaard voor een bijzondere gelegenheid. Dit is het moment dat je wist dat zou komen. Je hebt het verdiend! Enne, die eindtijd van 18:00 uur is natuurlijk slechts een richtlijn 🙂

Weet jij nog leuke aanvullende activiteiten? Laat het ons weten hieronder in de comments of via Facebook of Instagram!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.