Support your locals II: zo kom je aan je biertaks

Het lekkere weer maakt het nog extra zuur dat een terrasje bij je favoriete (speciaal)biercafé er voorlopig niet in zit. Gelukkig kan je door allerlei initiatieven door het hele land nog steeds genieten van jouw biertje in de zon, op het balkon, in de tuin of gewoon lekker op de bank. Daarbij verzamel je weer wat karmapunten door zo lokale ondernemers en/of brouwers te steunen vanaf jouw thuis-terras!

Door: Maaike

Online bierproeverijen

Kennis opdoen terwijl je geniet van een biertje? Bij Slijterij de Helm kan je deelnemen aan een online speciaal bier proeverij. Hoe dat werkt? Bestel vooraf een samengesteld proefpakket, deelnemende brouwerijen zijn de Koperenkat, brouwerij Lange Lijs en brouwerij Maasgoud. Zodra je de biertjes hebt ontvangen moet je nog héél even geduld hebben. De proeverij wordt via een livestream gepresenteerd. Dat is toch een stuk leuker dan jouw Zoom-overleg van maandagochtend!

Naast de online proeverij van Slijterij de Helm, zijn er nog meer adressen met een vergelijkbaar concept, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

Ga je liever zelf aan de slag? Dan zijn er op de website van Beerwulf tips te vinden om je eigen (online) proeverij te organiseren! 

Speciaalbierpakketten op maat

Wat doe je als je een winkel vól hebt met de mooiste biertjes, maar je deze niet meer aan de horeca kan leveren? Het Bierhuis in Breda bedacht er het volgende op: gepersonaliseerde bierpakketten! Geef je voorkeur op en vermeld daarbij hoeveel je ongeveer wilt besteden aan je pakket. Wil je bijvoorbeeld wat mooie zomerbiertjes, of een gevarieerd pakketje voor allesdurvers? 

Alle pakketten worden deskundig samengesteld door echte bierliefhebbers én thuisbezorgd met de Bierhuis-Bus, mits je in (regio) Breda woont. Uit betrouwbare bron hebben we wel vernomen dat ze voor grote bestellingen hun hand niet omdraaien om een ritje naar Rotterdam (of een andere stad) te maken.

Bier-Bingo!

Ben jij wat competitiever ingesteld? Dan heeft Bird Brewery een uitdaging voor jou! Bij elke 12 flessen ontvang je een bingokaart, waarmee je op 25 april (20:30) deel kan nemen aan de Vogelbingo. Nu hoeven alle 12 de flesjes niet gedronken te worden tíjdens de bingo, tenzij je dit graag wilt natuurlijk. Niemand die je tegenhoudt ;). Naast oneindige roem, maak je kans op leuke prijzen en wordt als ekster extra een rondleiding gegeven door het nieuwe proeflokaal: House of Bird.

Er verschijnen elke dag weer nieuwe, leuke en originele ideeën vanuit verschillende brouwerijen. Onze tip is om af en toe even op de Facebookpagina en/of website van jouw favoriete (lokale) brouwerij te kijken om te kijken hoe je ze kan steunen en tegelijkertijd het terrasseizoen vanuit huis kan inhalen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.