Support your locals: Rotterdam editie

En opeens was daar: Corona! Nee niet het biermerk, maar het virus. Iedereen zit netjes thuis en beperkt de uitstapjes tot het minimum. Toch hebben we behoefte aan sociale contacten en solidariteit met de mensen en bedrijven die getroffen zijn door deze crisis. Vanuit verschillende hoeken zien we creatieve initiatieven en oproepen voorbij komen die Vrouwen Die Bier Drinken supertof vinden. Wij geven een klein overzicht voor onze thuisstad Rotterdam.

Oproep: Woon je in een andere stad of regio? Schrijf dan vooral een support your locals blog voor ons en wij posten hem. Mailen kan naar vrouwendiebierdrinken@gmail.com.

Door: Hanna

Een biervoorraad is de weg vooruit

Laten we beginnen met bier. Veel bierbrouwers en bierwinkels missen klandizie en inkomsten. Zeg nou zelf, je moet er toch een feestje van maken als je thuis zit? Koop een paar lekkere speciaalbiertjes, zet er een paar bij de buren voor de deur en organiseer een balkon of portiek borrel. Met gepaste afstand uiteraard. Onze favoriete brouwer 4Islands Brewery is speciaal een online shop begonnen en ze bezorgen elke vrijdag alleen in Rotterdam. Ook Maasgoud en Kaapse Brouwers hebben beiden de mogelijkheid om vanuit huis je favoriete biertjes te bestellen. Daarnaast hebben zeven Rotterdamse brouwers en bierspeciaalzaken onder het motto ‘hand in hand’ en ‘sterker door strijd’ de handen ineen geslagen en de Rotterdam Beer Survival Kit gelanceerd! Vanaf 3 april verkrijgbaar bij je lokale bierwinkel. Volg @rotterdambeerbox op instagram en je blijft helemaal op de hoogte!

View this post on Instagram

๐Ÿ‘‰ *Eรฉn stad, zeven brouwerijen, รฉรฉn doel *๐Ÿ‘ˆ . . Onder het motto 'hand in hand' en 'sterker door strijd' slaan zeven Rotterdamse brouwers en bierspeciaalzaken de handen ineen en lanceren de Rotterdam Beer Survival Kit! . . ๐Ÿ“ฆ *Rotterdam Beer Survival Kit* ๐Ÿ“ฆ . . ๐Ÿ‘‰ 7 brouwerijen ๐Ÿ‘‰ 7 weken lang ๐Ÿ‘‰ elke week een nieuwe box met 7 verschillende bieren ๐Ÿ‘‰ zodat jij jezelf door een nieuwe week van quarantaine kunt slaan ๐Ÿ‘‰ voor maar โ‚ฌ 20,20 per box ๐Ÿ‘‰ op te halen bij de leukste bierspeciaalzaken uit Rotterdam e.o. ๐Ÿ‘‰ zo support jij de lokale Rotterdamse bierwereld in deze uitdagende tijden . . ๐Ÿบ *Brouwerijen* ๐Ÿบ @4islandsbrewing | @kaapsebrouwers | @brouwerij_noordt | @pelgrimrotterdam | @rott.brouwers | @brouwerijtureluur | @vetlazy ๐Ÿ‘‡ Scoor โ€˜em bij een van de volgende verkooppunten ๐Ÿ‘‡ . . ๐Ÿ› *Verkooppunten* ๐Ÿ› @hopinbeerstore | @bierenzo.nl | @mitravanlente (Kleiweg) | @slijterijpoot | @brotherbeer_speciaalbiershop | @de_admiraliteit_dranken | Kaapse Brouwers Keilestraat 9 | @wijnkelder | @wijnhuisrhoon | @vermeydendelicatessen | . . โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข #rotterdambeerbox #rotterdambeersurvivalkit #supportlocal #supportlocalbusiness #supportyourlocals #supportlocal010 #localbeer #craftbeer #rotterdam #samen #sterkerdoorstrijd #handinhand #010 #kaapsebrouwers #brouwerijnoordt #stadsbrouwerijdepelgrim #4islandsbrewing #brouwerijtureluur #vetenlazy #rottbrouwers #hopinbeerstore #bierenzo #mitrakleiweg #slijterijmarkopoot #deadmiraliteitdranken #brotherbeer

A post shared by Rotterdam Beer Box (@rotterdambeerbox) on

Rotterdamse boodschappen

Aangezien iedereen massaal aan het hamsteren slaat zijn een paar boodschappen altijd wel handig. Support Your Locals 010 heeft speciaal een boodschappenpakket samengesteld met inhoud vanuit lokale ondernemers. Meerdere vliegen in รฉรฉn klap: lekkere lokale producten (eerste hand, mijn doos was binnen een paar dagen leeg), duurzaam want minder vervoer nodig en je steunt de lokale economie in deze zware tijden. Veel leveranciers van de producten in de doos zijn afhankelijk van hun bezoekersstroom of inkoop vanuit de horeca. Op deze manier kunnen we het gat enigszins opvangen. 

Niet-in-de-pubquiz

Cafรฉโ€™s, lunch- en koffietenten, restaurants en andere horeca missen naast inkomsten ook hun gasten ontzettend. Uiteraard is dat gemis geheel wederzijds. Mensen zijn sociale wezens en met dit ontzettend idiote terrasweer binnen blijven is bijna een onmogelijke opgave. De Gele Kanarie en Man Met Bril koffie sloegen de handen ineen en organiseerde afgelopen vrijdag de allereerste niet-in-de-pubquiz. Het bleek een daverend succes! 150 teams deden mee. Er komen meerdere edities dus geef je op met je team via de website van Man Met Bril Koffie. Ik heb in ieder geval de twintigste plek binnen gesleept met mijn team van collegaโ€™s. Vrijmibo nieuwe stijl!

De kunst van het niks doen

Theatergroep Maas moest hun theatervoorstellingen afzeggen. Maar via MaasTV kun je veel voorstellingen terugkijken, gratis! Daarnaast geven ze ook workshops via Maas@Home wat superleuk is voor jong en oud. Een aanrader is de workshop Niets Doen. Dat blijkt nog wel een uitdaging nu thuisblijven onze hoofdtaak is geworden. 

Gewoon blijven lachen

In deze onrustige tijden is het belangrijk dat we blijven lachen en plezier hebben. Comedy Club Haug is helaas gesloten, maar op hun youtube kanaal gaan ze gewoon door. Clips uit recente live shows, maar ook interviews in hun Comedy Talkshows zijn te zien op het kanaal. Lekker speciaalbiertje en popcorn erbij en lachen maar!

Missen we nog iets in dit overzicht van Rotterdam? Post het in de reactie hieronder!

Oproep: Woon je in een andere stad of regio? Schrijf dan vooral een support your locals blog voor ons en wij posten hem. Mailen kan naar vrouwendiebierdrinken@gmail.com.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.