Recordverlies voor Corona bier

Na de persconferentie van Rutte is heel Nederland aan het hamsteren geslagen. Toiletpapier, blikken soep en flessen water worden groots ingeslagen. Maar het bier Corona laten we massaal in de schappen staan. Want dat is – als we de cijfers mogen geloven – het laatste waar mensen zin in hebben. De brouwerij van Corona leidt namelijk een miljoenenverlies.

Door: Meike

285 miljoen dollar verlies 

Het Coronavirus heeft een grote impact op de maatschappij, economie en het dagelijks leven. Mensen moeten thuiswerken, scholen staat op het punt hun deuren te sluiten. De wereld staat in brand. En blijkbaar ook op de bierwereld. Sinds de uitbraak van het virus leidt het moederbedrijf (en tevens grootste brouwerij ter wereld) AB InBev groot verlies. En niet zo’n beetje ook. Begin deze maand werd bekend dat ze de afgelopen twee maanden al 170 miljoen dollar aan winst hebben verloren. De verwachting is dat dit zal stijgen naar 285 miljoen. Dikke pech dus voor Corona. 

Het Corona bier virus

Dat mensen door het virus nu het bier gaan mijden is voor mij onbegrijpelijk. Natuurlijk zijn er gevaren bij het drinken van alcohol, maar besmet raken door het coronavirus hoort daar echt niet bij. Zolang het RIVM het bierschap in de supermarkt niet als risicogebied heeft bestempeld, is er niks aan de hand. Gewoon lekker kopen en alle zorgen wegdrinken. Tenzij je niet zo van Corona houdt, wat ik dan weer wel begrijpelijk vind.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.