Carnaval – zo scoor jij een originele outfit!

vrouwen die bier drinken hoe ga je verkleed tijdens carnaval

Dit weekend trekken we natuurlijk massaal weer naar het zuiden des lands, want dan is het Carnaval! Tijd om te hossen, veel bier te drinken en het belangrijkste: je te verkleden. Want met carnaval kan je niet gek genoeg verkleed gaan. Weet jij nog niet wat je dit jaar aantrekt? Dan geven we je graag wat inspiratie!

Door: Meike

Ga als bier

Tijdens carnaval drinkt de gemiddelde carnavalsganger 26 biertjes. Bier is daarmee veruit het populairste drankje. Wij vinden het daarom bijzonder logisch dat je dit jaar gewoon lekker als een glas pils gaat.

Ga voor sexy

Tijdens carnaval kan het hartstikke koud zijn. Helemaal omdat een groot gedeelte van het feestgedruis op straat plaatsvindt. Maar eenmaal binnen in een kroeg of op traditioneel carnavalsbal kunnen de temperaturen flink oplopen. Dan heb je eindelijk een excuus om je van je meest pikante kant te laten zien. Als het gaat om sexy outfits is er in de online feestwinkels keuze zat. Bedenk een beroep, plaats er ‘sexy’ voor – en hoppa – je hebt een outfit!

Leestip: Wat je (als niet-zuiderling) moet weten voor je gaat carnavallen

Ga als een voorwerp

Natuurlijk kun je er tijdens carnaval bekoorlijk uitzien. Maar leuker is het nog om als een totale malloot te gaan. Want mooi zijn kan altijd nog. Bedenk in dat geval een willekeurig voorwerp, plaats er ‘pak’ achter en grote kans dat Google wel een outfit voor je vindt. Ik nam de proef op de som en zocht op de woorden ‘augurk’, ‘bloempot’ en ‘stofzuiger’ en ja hoor – 3 keer raak!

Ga zoals het hoort

Ik snap dat je nu staat te springen om een augurken- of stofzuigerpak aan te schaffen. Maar check eerst de dresscode van de plek waar jij gaat carnavallen. Want in ’t Krabbengat (Bergen op Zoom) verwacht men dat je in een oude gordijn komt hossen, in Oeteldonk (‘s Hertogenbosch) ga je helemaal los in een simpele boerenkiel en dof je je in Limburg van top tot teen uit in extravagante kledij en schmink! Doe eerst dus wat research, want zo voorkom je dat jij – als stofzuiger – buiten de boot valt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.