7 dingen die je – naast drinken – met bier kunt doen

Wij van Vrouwen Die Bier Drinken houden van bier drinken. Dat is een open deur. Maar wist je dat je met bier meer kunt doen? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar om dit artikel een beetje kort en bondig te houden, lichten we er 7 uit. Doe er je voordeel mee!

Door: Meike

1. Ga er lekker in badderen

Bier is niet alleen lekker, maar je schijnt er ook heerlijk in te kunnen badderen. Dat is niet alleen bizar leuk en ontspannend, het is ook nog eens goed voor je lichaam. Een goed gebrouwd bierbad schijnt namelijk een bron van vitamine B te zijn. En vitamine B is  goed voor huid en haar. Het bier in het bad moet wel verwarmd zijn (rond de 35 graden). Das niet zo lekker om te drinken, maar wel heerlijk om in te zitten. Wil jij graag badderen in bier? Kijk snel op deze site voor plekken waar dat kan.

2. Gebruik het als slaapmiddel

Heb je moeite met inslapen? Neem dan een alcoholvrij biertje. Dat helpt, blijkt uit Spaans onderzoek onder een groep verpleegsters met stressklachten. Het bleek dat zij na het nuttigen van 1 glas alcoholvrij bier tijdens het eten, een stuk sneller in slaap kwamen en dieper sliepen. Benieuwd hoe dit kan? Lees dan dit artikel over het onderzoek. 

Lekker slapen? Neem een alcoholvrij biertje!

3. Bereid er een maaltijd mee

Dat je kunt koken met bier is natuurlijk wel algemeen bekend, maar mag wat mij betreft absoluut niet in dit rijtje ontbreken. Want met bier maak je de heerlijkste (vlees)gerechten, marinades en stoofschotels. Of bijvoorbeeld deze heerlijke bierhummus, bedacht door onze gastblogger Frouke.

4. Ontspan je voeten

We hebben er allemaal wel eens last van: gezwollen en pijnlijke voeten na een lange dag staan of lopen. In plaats van een voetenbad met soda kun je je voeten ook in een teiltje vol met bruisend bier onderdompelen. Dit schijnt een super relaxed gevoel aan je voeten te geven. Top dat gevoel nog even af met een lekker biertje in de hand en relaxen maar!

5. Verwijder roest

Het is ongelofelijk, maar bier schijnt ook een goede roestverwijderaar en zilverpoets te zijn. Dat je dat met cola kon wist ik wel, maar dat bier dezelfde werking heeft, verbaasde mij. Tijd om te kijken of bier werkelijk een vervanger is van de zilverpoets. Ik gooide een vork uit grootmoeders tafelzilver in een bak met pils en liet het een nachtje staan. Het resultaat? De vork was wel iets opgehelderd, maar met zilverpoets gaat het boenen van het zilver toch net wat beter. Maar voor wie dat niet in huis heeft, is bier een prima alternatief.

6. Remedie tegen verkoudheid

Als je – net als ik – op dit moment snotterend en hoestend door het leven gaat, is bier wellicht de oplossing. Volgens Japans onderzoek is bier een goede remedie tegen verkoudheid. Het hop in bier schijnt de strijd aan te gaan met virussen die verkoudheid, bronchitis en zelfs longontsteking veroorzaken. Maar voor je meteen naar de koelkast loopt is het wel handig te weten dat je er minimaal 30 moet drinken om dit effect te bereiken. Just so you know…

Vrouwen Zythologie
Even doordrinken, maar het helpt wel tegen verkoudheid

7. De ideale shampoo

Voor wie graag een gezonde en glanzende haardos wil, kan voortaan naar een fles bier grijpen. Niet om te drinken, maar om in je haar te smeren. Bier zit namelijk vol ingrediĆ«nten als alcohol, suiker, mout, hop en gist. IngrediĆ«nten die stuk voor stuk goed zijn voor je haar. Zo sluit suiker sluit je haarpunten en repareren hop en gist beschadigd haar. Daarnaast is gist ook nog eens reinigend voor de hoofdhuid, net zoals alcohol. Andrelon: eat your heart out! 

Een gedachte over “7 dingen die je – naast drinken – met bier kunt doen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.