Gastblog van Iris: Een fitgirl die bier drinkt, het kan!

Sommige vrouwen lijken alles te hebben: eten wat ze willen, bier drinken en vervolgens geen gram aankomen. In deze blog vertelt Iris over hoe zij, als 34 jarige moeder van twee kinderen, moeiteloos een gezonde leefstijl volhoudt. En dus ook regelmatig bier drinkt! Lees hier hoe jij je mindset kunt veranderen om fit en vitaal te blijven.

Door: Iris

In de ogen van anderen, naar de buitenwereld lijk ik zo’n typische meid (oké, vrouw… 34 jaar…2 kinderen…) die alles kan eten wat ze wil, lekker biertjes drinkt en geen gram lijkt aan te komen. Zo iemand die vaak benijd wordt. Niets is minder waar.

Voor de duidelijkheid het is niet zo dat ik stiekem niks eet, behalve als mensen kijken. Ik eet waarschijnlijk meer dan jij. Maar het gaat om wat ik eet, wanneer ik het eet, en allerbelangrijkst: mijn mindset. Mijn identiteit. En als die goed zit, maak je moeiteloos gezond keuzes. Maar hoe weet je of dat goed zit?

Ik ben voedings- en mindsetcoach, iemand die goed voor haar lichaam zorgt, en mijn eigen eerste prioriteit. Dát is mijn identiteit. Maar dat was ik lang niet altijd. Eerst was ik “Een Bourgondiër”. Zo een die áltijd aan de borreltafel te vinden was. Die als eerste en als laatste op de werkborrel stond, die als eerste een biertje bestelde als de 11 in de klok zat (of 12 of 1, etc..). Ruim 15 kilo zwaarder. Altijd moe. Nul libido. Lachen man. Je gaat leven naar de identiteit die jij jezelf geeft. Deze bepaalt je keuzes, je acties, en vervolgens je resultaten. Ok ik zal nu niet heel diep in de mindsetguru shizzle gaan met je, maar laat ik proberen uit te leggen hoe belangrijk de identiteit is die jij jezelf geeft.

Wat mensen gemeen hebben die een nieuwe wending aan hun leven geven (denk aan gezond leven, helemaal zen zijn, God gevonden, afgevallen, van de drugs af, etc.), is dat ze allemaal hun dieptepunt hebben bereikt. Een Reality Check. Ik had dat ook. Toen ik zwanger was van mijn eerste, had ik de wens om op natuurlijke wijze, zonder pijnstilling, thuis te bevallen. Het tegenovergestelde gebeurde. Ik zat aan wee-opwekkers, hing aan alle snoeren die het ziekenhuis kon vinden, en mijn kind is er met een pomp en brute kracht uit getrokken. Sorry voor de details. Ik had hier last van, het was echt een trauma wat ik moest verwerken. En toen wist ik het. Ik wil beter naar mijn lichaam kunnen luisteren. Beter kunnen samenwerken met mijn lichaam. Mijn hoofd en lijf in sync.

Dit besef is veel groter dan het besef van de ernst van de situatie zelf. Het échte besef is: Ik zit in deze situatie omdat ík mijzelf in deze situatie heb gebracht én alléén ik kan mijzelf hier weer uit krijgen. Door actie te ondernemen. Door je identiteit te veranderen. Hoe meer bewijs jij verzamelt voor wat je wilt geloven over jezelf (ik zorg goed voor mezelf / ik ben chaotisch / ik ben gezellig en dik) hoe meer je geneigd bent het te geloven. Iedere keuze die je hierin maakt moet je zien als een stembiljet, een stem die je uitbrengt voor de persoon die jij wilt zijn. Als je genoeg stemmen hebt, namelijk de meerderheid, win je de verkiezing. Het hoeft niet unaniem en 100%, maar gewoon een meerderheid, het moet echt vorm aannemen.

Anyway, zoals ik al zei: ik hou van bier. Ben geen hysterische fitgirl. Sterker nog: mijn hele gezonde leefstijl is een soort vangnet om af en toe ongegeneerd een paar bieri’s weg te zetten en hier optimaal van te genieten. Want mijn gezonde keuzes winnen de verkiezing, maar de oppositie is er ook: Ik noem het geen cheaten of zondigen. Dan ben je te streng voor jezelf. Dan denk je in restricties, want het “mag” dan eigenlijk niet (Van wie niet? Juist. Van jezelf). Ik noem het bier drinken. Ja toch. Lekker man.

Kort stukje over mijzelf:

Hoi! Ik ben Iris en ik ben een Gewoontedier. Mijn missie: gezonde keuzes makkelijker maken!Ik coach drukke vrouwen moeiteloos fit en vitaal te worden en blijven, door middel van gewoontes, mindset en nodige kennis over voeding. Zonder dieet en zonder sportregime. Lees meer op Gewoontedier.com en volg mij op Instagram via @gewoontedier

Een gedachte over “Gastblog van Iris: Een fitgirl die bier drinkt, het kan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.