5 beste biercadeaus voor op jouw Sint of Kerstverlanglijst

Blond bierproeverij

De lootjes voor het Sinterklaasfeest zijn getrokken en de kerstgekte komt op gang. Tijd om een verlanglijstje te maken. Wat is het ultieme cadeau voor een bierliefhebber? Wij doken in het geweldig lekkere en leuke aanbod en maakten deze lijst met de 5 beste biercadeaus.

Door: Irene

1. Voor elke vrouw: Vrouwen Die Bier Drinken bierglas

Het is zo ver! Op veler verzoek is het eindelijk mogelijk om het exclusieve VDBD bierglas te bestellen. Zet het op je verlanglijst of bestel direct. Als bierdrinkende vrouw mag dit glas absoluut niet in je collectie bierglazen ontbreken. Het is de eyecatcher bij elke borrel en ander biermoment. De voorraad is beperkt, op = op! Kijk snel in onze Etsy shop hoe je veilig en snel een glas kunt bemachtigen.

2. Voor de beginnende bierliefhebber: Smaaktest Box

Hou je van bier, maar weet je nog niet welk bier je lekker vindt? Of hou je gewoon van bier proeven? Dan is de Smaaktest Box iets voor jou. Deze box is speciaal samengesteld om kennis te maken met een aantal grote smaken en bier stijlen. Er worden tips gegeven over de volgorde, drink temperatuur, bijpassend glas en wat je erbij kan eten. Lekker én leerzaam, dus hartstikke verantwoord cadeau! Voor de schappelijke prijs van 18 euro kun je bij Beerinabox deze bierreis voor beginners bestellen.

3. Voor de doorgewinterde speciaalbierdrinker: Bier Adventskalender

De adventskalender is hip. Van chocola, tot sieraden en van make-up tot bier. Als bierliefhebber kies je natuurlijk voor dat laatste. Tel de dagen af naar kerst met de Beerwulf Adventskalender. De eerste 24 dagen van december raak je in de ban van de bierkalender: welk bier ga ik vandaag drinken? Spannend en vooral leuk voor de ervaren speciaalbierdrinker. Als teaser is alleen bekend gemaakt dat de Gin Trinitas Tripel van Jopen in de kalender verstopt zit. Verder blijft het een verrassing. Voor 49,95 kun je bij Beerwulf je Bier Adventskalender bestellen.

4. Voor de doe-het-zelver: bierbrouwset voor thuis

Heb je altijd al gedroomd van een eigen gebrouwen biertje? Dan tref je het, want het aanbod van zelf-brouw-pakketjes is groot. Gewoon thuis in je eigen keuken kun jij met een bierbrouwset eenvoudig aan de slag om je eigen brouwsel te maken. Bij de HEMA kun je bijvoorbeeld het Make your own kit – IPA bier kopen. Dit pakket bevat alle ingrediënten en materialen die je nodig hebt om vijf liter bier te maken, zolang je zelf een spatel hebt om te roeren. Volg de meegeleverde handleiding en maak binnen drie weken je eigen India Pale Ale, door zelf aan de slag te gaan met het mout, gist en natuurlijk de hop. Voor 32,50 euro krijg je uiteindelijk vijf liter zelf gebrouwen bier. Beste een goeie deal toch? Ga naar de winkel in de buurt of bestel via de website.

Vrouwen die bier drinken - moeders hebben extra recht op een biertje

5. Voor de bierboekenwurmen: leesvoer

Speciaal voor de boekenwurmen onder ons hebben wij drie boekentips voor jullie. 

  • Gebrouwen door Vrouwen. Van brouwhobby tot succesvol biermerk. (Tessel & DO de Heij, uitgever Boekerij, 20 euro)

Dit boek is nog niet beschikbaar (wel kun je het vooruit bestellen), maar hier kijken we echt naar uit! Het draait in dit boek om de twee zussen Tessel en Do die in korte tijd het populaire merk Gebrouwen door Vrouwen oprichtten in een wereld die gedomineerd wordt door mannen. Een aanrader voor iedereen die wil ondernemen, iedereen die van bier houdt of iedereen die gewoon graag geïnspireerd wil raken door twee succesvolle jonge vrouwen. Meer info.

  • Bier in de keuken. Recepten met bier & de lekkerste bieren bij je gerecht. (Melissa Cole, uitgeverij Spectrum, 24,99 euro) 

Sta jij graag in de keuken? Dan is dit boek echt iets voor jou. Aan de hand van 70 recepten gidst bierexpert Melissa Cole de lezer door de wereld van koken met bier. Met veelzijdige recepten met Nederlandse en Belgische bieren, leuke weetjes en informatie over de te gebruiken biersoorten. Meer info.

  • Wat je als bierliefhebber moet weten. 350 essentiële feiten, tips en bierwetenswaardigheden. (Fiona de Lange, Karakter uitgevers, 19,99 euro)

Dit boek is een ultiem cadeau voor Sinterklaas of Kerst, want het is informatief en laagdrempelig. De auteur ken je wellicht ook. Fiona de Lange is een bekende in het bierwereldje en als gediplomeerd biersommelier en zytholoog treedt ze regelmatig bij evenementen en in jurys. Meer info.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.