Blog van Frouke : Fingerlicking good – Kruidnotenbrownie met bockbier!

Niets zo lekker als tijdens de herfstige dagen achterover te leunen met een smaakvol en verwarmend bier in de hand. Nog vrolijker word ik ervan wanneer ik zo’n vol bier kan combineren met overheerlijke hapjes zoals mijn kruidnotenbrownie met witte chocolade en een scheutje bockbier. Dus daar gaan we!

De eerste maandag van oktober is traditiegetrouw de eerste dag van het officiële bockbierseizoen. Onze Nederlandse brouwers gingen er ook dit jaar weer helemaal voor en lanceren volop smaakvolle bockbieren om van te genieten.

Liefde voor de bock

Ik begin dit keer dan ook aan mijn drie favoriete Nederlandse bockbieren. En nee, bockbier is van oorsprong niet Nederlands maar hartstikke Duits. Door het succes van vroegere geïmporteerde bieren gingen de Nederlanders ook in deze stijl brouwen en zo hebben we nu ook een hoop Nederlands bocktrots om van te genieten!
Bockenreyder | Big Belly Brewing | 7,5%

Vrouwen Die Bier Drinken Herfstbock - Frouke

Big Belly Brewing brouwt naar eigen zeggen ‘Sexy beers with big flavors’. Tsja… Daar hadden ze mij op dag één al mee te pakken. Maar goed, dan eerst nog maar bewijzen dat dat echt zo is natuurlijk. En geloof mij, dat is écht zo. Big Belly Brewing heeft ondertussen een plekje in mijn hart veroverd en zeker twee van mijn favoriete bieren komen van hun hand.

Ook het bockbier van deze Brabantse brouwers is om je vingers bij af te likken. Dit jaar is de Bockenreyder een Speculaas Dubbelbock van 7,5%. Verwacht vanille, kruidigheid als speculaas en volop bite in dit bockbier.

IJsselbock | Bronckhorster Brewing Company | 7,0%

In mijn tijd bij bierista.nl kwam ik in contact met Bronckhorster Brewing Company. Vader Steve en zoon Raymon zijn tot op het bot gepassioneerd om hun bieren door heel Nederland te slijten, en dat gaat hen (na het winnen van vele prijzen) erg goed af. Ook maakte ik toen kennis met de IJsselbock: hét bockbier uit Gelderland, vernoemd naar de IJssel.

Dit bockbier is geen bock zoals je normaal gesproken drinkt. Minder zoet, iets meer moutig en vooral een echte mond vol. Het leuke aan deze bock is dat hij zelfs nog lekkerder wordt als je hem eventjes laat liggen. Zo drink ik dit jaar bijvoorbeeld de IJsselbock uit 2018.

Matador | Kaapse Brouwers | 6,5%

Als echte Rotterdamse kan het natuurlijk niet anders dan dat je ook een Rotterdamse Bock in mijn top 3 tegenkomt. En dat is de Matador van de Kaapse Brouwers. Heel makkelijk verkrijgbaar, volop doordrinkbaar en een echt genietbier. Het nootachtige karakter van dit bier gaat heel goed samen met de lichte vleug gebrandheid in dit bier en zorgt er voor dat je glas snel (let op: niet te snel) leeg gaat.

Een mooi overzicht van mij favoriete bockbieren die je zeker eens geproefd moet hebben, ook al valt er over smaak niet te twisten… Deze drie bockbieren kun je overheerlijk combineren bij de kruidnotenbrownie met witte chocolade die we hier voor je klaar hebben staan!

Vrouwen Die Bier Drinken - Kruidnotenbrownie door Frouke

Andere bieren die je goed bij deze brownie kunt combineren: APA van De Koninck, Rituel 9 van Leffe en de non-bock van vandeStreek-bier.

Een gedachte over “Blog van Frouke : Fingerlicking good – Kruidnotenbrownie met bockbier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.