In gesprek met: 4 Islands Brewing

Vrouwen Die Bier Drinken in gesprek met 4 Islands Brewing

Een van de favoriete biermerken van Vrouwen Die Bier Drinken is 4 Islands Brewing. Dit Rotterdamse biermerk is opgericht door de Braziliaanse Edison, Pedro en Rafaël die met plezier en enorm veel passie lekkere bieren brouwen. Ter ere van hun tweejarig jubileum schoven Hanna en Meike bij ze aan tafel voor een exclusief interview. Het werd een gezellig gesprek over bierbrouwen, flipflops en parelwitte stranden. Benieuwd naar dit gesprek? Lees dan snel verder.

Door: Meike

Hoe is 4 Islands ontstaan?

Het begon allemaal in 2010 met een verjaardagscadeau. Rafaël gaf Pedro het boek ‘1001 beers you should try before you die’. Bladerend door dit boek, raakte Pedro in een lichte depressie. Hoe kon hij ooit al deze bieren proberen? Daar had hij de tijd en het geld niet voor. Het antwoord op zijn probleem was een zwarte wijndoos die in zijn keuken stond. Die doos kwam namelijk van een wijnabonnement met geselecteerde wijnen die hij maandelijks ontving. Zijn depressie verdween als sneeuw voor de zon. “Waarom zou ik datzelfde concept niet kunnen toepassen op bier?”, dacht hij. Hij vertelde dit idee aan Rafaël (die hem dat boek had gegeven) en de rest geschiede. Hun bierabonnement had binnen een jaar 1.000 maandelijkse abonnees in Brazilië. Dit aantal liep binnen een paar jaar op naar 40.000 maandelijkse abonnees. Na 4 jaar verkochten ze hun onderneming aan het bedrijf van het wijnabonnement met de zwarte doos, waar het allemaal mee begon. 

Hoe zijn jullie in Rotterdam beland?

De beide heren gingen hierna elk hun eigen weg. Door de studie van zijn vrouw verhuisde Pedro naar Rotterdam en Rafaël ging uiteindelijk werken bij een craft beer bar in Brazilië. Maar het ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon en Pedro besloot dat ook in Nederland toe was aan een maandelijkse bierbox. Hij vroeg zijn schoolvriend Edison ook naar Rotterdam te komen om samen het bierabonnement Hop in the box te starten. Daarnaast wilde ze ook erg graag zelf bier te brouwen en begonnen ze met 4 Islands Brewing. Hop in the box bleek een flop, maar 4 Islands werd, met behulp van Edison en later Rafaël een succes. 

Waar komt de naam 4 islands vandaan?

Edison, Pedro en Rafaël zijn niet alleen zakenpartners. Ze zijn ook nog eens jeugdvrienden en onderdeel van een hechte vriendengroep. Toen ze vroeger allemaal nog in Brazilië woonden, deden ze niets liever dan in hun auto springen om naar de prachtige stranden te rijden die Brazilië te bieden heeft. Om daar vervolgens te chillen met de teenslippers aan de voeten en een biertje in de hand. Hun meest favoriete strand? Dat is Praia De Quatro Ilhas, wat 4 Islands beach betekent. Het strand betekent zoveel voor ze, dat ze besloten om hun biermerk zo te noemen. Op de etiketten zijn vaak plaatjes te zien die verwijzen naar hij jeugdelijke avonturen. Bijvoorbeeld het afgetrapte barrel waarmee ze altijd naar het strand reden. Alle bieren worden dan ook gebrouwen met het idee dat deze goed drinkbaar moet zijn met je tenen in het zand en de zon op je bol. Vandaar de passende slogan Flip flops first, questions later.

Wat staat 4 Islands over 10 jaar?

Hier hadden de 3 heren meteen een duidelijk antwoord op. Over 10 jaar hebben ze eigen brouwerijen over de hele wereld waar ze vers gebrouwen bier verkopen en hebben ze – ook heel belangrijk – hun eigen bar in Rotterdam! 

Benieuwd naar de heren van 4 Islands brewing en hun bieren? Volg ze op insta en bekijk hun website. Zie je hun bieren ergens op de kaart staan? Twijfel dan niet en bestel er eentje. Het zal zeker niet tegenvallen. 

Heb jij een brouwerij en wil je graag met Vrouwen Die Bier Drinken in gesprek? Laat het ons weten door te mailen of stuur een DM op Instragram!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.