Gastblog van Frouke: Zomer of herfst, deze bier-spijs combinatie is genieten!

Nu de zomer bijna voorbij is en de herfst voor de deur staat, wordt het tijd voor hartverwarmende bier- en spijscombinaties. Heerlijk toch? Onze culinaire blogger Frouke kijkt na al die zonneschijn en zweetoksels er naar uit om met een biertje, boekje en dekentje op de bank te kruipen. Daar hoort een passend recept bij van een overheerlijke pasta mét bier.

Door Frouke:

Om die fijne zomerdagen toch nog een beetje vast te houden heb ik een overheerlijke vegetarische pasta gecombineerd met een verfrissend witbier. Wil je toch wat meer richting het herfstgevoel? Dan heb ik voor de liefhebbers ook mijn favoriete Amber Ale als optie toegevoegd. Hier ga je van smullen hoor!

Combineren kun je leren

Wanneer bier bij pasta wordt gecombineerd gaan we als snel voor een pilsje of blond bier. Ook lekker, maar eigenlijk doen beide onderdelen niet veel voor elkaar. Zoals je in een eerdere blog al eens hebt kunnen lezen kun je met bier een gerecht namelijk écht verrijken en andersom. Maar het is dan wel belangrijk dat je nadenkt over de geuren en smaken in het bier en het gerecht en hoe deze aan elkaar te linken zijn.

De vegetarische pasta bolognese uit het recept heeft een licht pittige kick, sterke aroma’s van tomaat en andere groenten en een lekker rijk mondgevoel. Drie kenmerken waar je heel goed een bier aan kunt koppelen. Die pittige kick wil je wat balanceren, de aroma’s versterken en het rijke mondgevoel mag blijven.

Witbier met pasta
Witbier brengt deze pasta naar hoger level

Afscheid nemen van de zomer

Dan kom je al snel bij een verfrissend witbier met sterke aroma’s en lichtzure fruitige smaken zoals White Mamba van Two Chef’s Brewing. De lichtzure, fruitige geuren en smaken in dit bier brengen de pasta naar een hoger level en ook de zoete smaken in het bier worden versterkt. De hoeveelheid koolzuur in de White Mamba zorgt dat de volle hap behouden blijft, maar de tong daarna weer bruisend schoongespoeld wordt. Een combinatie om je vingers bij af te likken en eens even goed afscheid te nemen van de zomer!

Bolleke van Brouwerij De Koninck
Bolleke voor meer herfstig gevoel

Klaar voor de herfst

Zoals gezegd kun je natuurlijk ook alvast richting de herfst gaan. Dan raad ik je met alle plezier aan om mijn favoriete Amber Ale in te schenken: een Bolleke van Brouwerij De Koninck in Antwerpen. De tonen van zoethout, karamel en toffee in dit bier maken het gerecht nog net wat voller en ronder van smaak.

Tip: Voor de écht donkere dagen is het ook heel lekker om een scheutje Dubbel Bier of Barley Wine mee te koken tijdens het bereiden van de pastasaus!

Benieuwd naar meer recepten van Frouke? Probeer eens de bierstoof met rundvlees en friet of de bierhummus voor de verantwoorde borrelsnack.

Gastblogger Frouke

Meer weten over de bieravonturen van Frouke? Kijk eens op haar Instagram.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.