Review: De alcoholvrije Beer in a Box is de betere blije doos!

Twee maanden geleden stond er plotseling een doos vol alcoholvrije bieren op de deurmat. Verrassing! De mannen van Beer in a Box hebben geluisterd naar onze tip en stelden een speciale box samen. Voor zwangere Hanna een geweldig geschenk tijdens die hete zomerweken. Inmiddels is de wereld een prachtig meisje rijker en is het tijd voor een blog. Lees hier meer over betere blije doos voor de zwangere bierliefhebbers.

door: Hanna

Verrassing

Blij worden van een simpele doos met bier? Dat zie je verkeerd! Het berenthema komt overal in terug. Je kunt je eigen beermap kleuren en bijhouden uit welke landen je bier hebt gedronken. Een proefglaasje mag ook niet ontbreken en staat mooi bij mijn collectie kleine glaasjes. Ook erg handig is het afsluitdopje waarmee je tussentijds een geopend biertje kunt afsluiten, zeker voor een zwangere vrouw. Waarom? Zwangere vrouwen worden vaak geteisterd door maagzuur dus drankjes met koolzuur zijn niet altijd een succes. Voor mij hadden de toegevoegde zakjes pinda’s dus beter vervangen kunnen worden voor een pakje Rennies. 

De bieren

Maisel’s Weisse (0.5%)

Ik zoek verkoeling, dus pak ik een Hefe-Weissbier met een prachtig etiket. Ik hou wel van een design dat schreeuwt dat je een lekker Duits bier gaat drinken. Zeker alcoholvrije biertjes hebben soms een suf etiket. De inhoud valt niet tegen. Het bier doet niet onder voor een normale Hefe Weisse en bruist lekker door: fris, scherp en zomers. Deze zou ik kunnen blijven drinken op het terras.

Budels Malty Dark (0.0%)

De Malty Dark van Budels ruikt zoet en schenkt stroperig. De smaak is kruidig, scherp en hoppig. De pittige pinda’s passen er niet echt bij, die zou ik bewaren voor een ander biertje. De koffiebruine kleur past bij het smaakpalet, maar het is niet echt mijn ding. Houd je van donker en zoetige bieren dan is dit je ding. Leuk dat er twee zeer verschillende bieren in het pakket zitten. Dat maakt het een écht proeverijtje.

Nonnetje IPA (0.3%)

Dit brouwsel van Jopen is er een voor bij je pinda’s! Dit Nonnetje heeft een typische IPA-smaak en dat maakt de echte bierervaring des te beter bij een gebrek aan alcohol. Dit bier heeft wel een beetje een flauw begin met een sterke nasmaak die doet denken aan frisdrank. De prik vervliegt ook snel, dus niet in één keer uitschenken. Al met al een prima biertje, maar meer dan één hoef ik niet.

Nanny State (0.5%)

Hmm, ik had hier meer van verwacht, zeker met die mooie amberkleur in mijn glas. Brouwerij Brewdog weet over het algemeen mijn smaakpapillen wel te kietelen, maar hier word ik niet echt blij van. Heftig bitter met een kruidige geur. Dit biertje proef ik als derde op een rij binnen een uur dus met 0.5% alc houd ik het na een paar slokken voor gezien (handig joh dat afsluitdopje!). Ben je een bittere bierliefhebber (letterlijk) dan is deze Nanny iets voor jou.

Brugse Sportzot (0.4%)

Dit biertje stond ook op de alcoholvrije kaart bij het allereerste Vrouwen Die Bier Drinken evenement in mei dit jaar. Het is een lekker alcoholvrij biertje, maar verwar het niet met de populaire Brugse Zot. Je merkt dat er geen alcohol dus je krijgt een compleet andere ervaring dan bij het origineel. Op Untappd doet deze het OK, net geen drie dopjes. Met een bittertje en frisse smaakervaring zeker één om een keer te proberen als serieuze sport-chick. 

De non-alcoholic IPA Playground van Vandestreek Brouwerij zat ook in het pakket. Die kende ik al, dus lees de eerdere review hier.

Cadeautip

Wat mij betreft is deze specifieke Beer in a Box een aanrader als cadeau voor iemand die het rustiger aan wilt doen met de alcohol. Het biedt een mooi en divers assortiment aan bier. Perfect om te proeven wat je later nog een keertje wilt aanschaffen. Hopelijk brengt de Beer vaker nieuwe ontdekkingen op je radar want dat is het toffe aan zo’n bierpakket: not the usual suspects. Wat mij betreft is dit een perfect origineel cadeau op een babyshower bijvoorbeeld. Doe er een rompertje van Gebrouwen Door Vrouwen erbij en een pakje Rennies en je hebt een zwangere vrouw die bier drinkt in de zevende hemel!

Bestel je eigen Alcoholvrije Beer in a Box hier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.