Om deze 8 redenen wil jij ook naar de Zwarte Cross!

De Zwarte Cross, o die Zwarte Cross… Als je hier eenmaal bent geweest, wil je niet anders meer volgens Frouke. Eén stap op het terrein en ze was hooked! Daarom deelt zij de 8 redenen waarom ook jij echt-echt-echt eens op Zwarte Cross moet zijn geweest.

Door: Frouke

1. De ultieme ontdekkingsreis

Tijdens de Persreis naar Rikies Ruimte afgelopen dinsdag, mocht ik voor vrouwendiebierdrinken.nl een duikje nemen in het thema van de Zwarte Cross dit jaar: Niets is onmogelijk. De Zwarte Cross thema’s zijn dan ook de eerste goede reden om dit weekendfestival te bezoeken. Tot in detail wordt ieder jaar een nieuw thema over het gehele festival door getrokken. Zoals dit jaar bijvoorbeeld de bizarre tandemsprong in ‘Niets is Onmogelijk-stijl’. Op een crossmotor, met een bezoeker achterop… Wow! En ook tante Rikie gaat in stijl.

Tante Rikie en Frouke

2. Niets is onmogelijk

Op dit festival is écht ruimte voor iedereen en dat is zo gaaf. Jong, oud, man, vrouw, Nederlands of niet, zonder of met wieltjes. En sinds dit jaar kunnen deze laatste crossliefhebbers ook eindelijk overnachten op de Zwarte Cross. MiVa Las Vegas is namelijk geopend: een overnachtingsvoorziening voor gehandicapten. Een festival unicum!

3. Zoveel meer dan alleen maar høken

Zonder fantasie, dromen en creativiteit was de Zwarte Cross nooit geweest wat het nu is. En dat is in alles terug te zien! Van de theaterweide tot aan de jamsessies aan het grote kampvuur, en van de discotent tot aan het crossparcours. Drie volle dagen op het terrein is eigenlijk nog te weinig, op de Zwarte Cross is zoveel meer te doen dan alleen bier drinken…

Hier wordt de polonaise serieus beoefend

4. Camping = life

Ja echt waar, de Zwarte Cross camping is de helft van de ultieme #ZC beleving. De SRV-wagen die je ontbijtje komt brengen, drie dagen niet douchen (kan wel hoor – don’t worry), gewekt worden door rockbandjes die op de trekker rondgereden worden, de luidruchtige maar o zo gezellige buren en natuurlijk campingcafés zoals De Nekslag, De Finish of Wipe Out niet te vergeten. Do I need to say more?

5. Alles kan, doe je ding

Op de Zwarte Cross kun je zijn wie je bent en doen wat je wilt. Geen haan die er naar kraait als jij in je pyjama het festivalterrein op komt wandelen of met 3 verschillende kleuren schoenen staat te swingen. Want als jij het leuk hebt, dan heeftt iedereen het leuk. Leven en laten leven, dat is de Zwarte Cross.

Zwarte Cross terrein

6. Duurzaamheid staat centraal

Nog een unicum in Nederland Festivalland: de Zwarte Cross heeft dit jaar samen met al haar horecapartners een speciale drinkbeker geproduceerd. Deze beker is merkloos en gemaakt van speciaal plastic zodat dit hoe dan ook gerecyled kan worden. Die draag je dan weer in de herbruikbare tray gemaakt van Grolsch bierkratten. Het doel is uiteindelijk een 360-gradenmodel te realiseren waarbij al het afval 100% opnieuw gebruikt kan worden. Alles voor een betere wereld!

Biertjes sjouwen met herbruikbare tray van Grolsch

7. Hier eet je Michelin uit de muur

Na het succes van het Zwarte Cross pop-up restaurant ‘Le Carburateur’ was het tijd voor iets nieuws. Daarom kun je dit jaar kemper landhoen met zwarte truffelprei, een gepocheerd hoeve-ei met kaviaar en bieslookmayonaise, en een croque monsieur met kreeft uit de muur trekken. Dit allemaal samengesteld door sterrenchef Rik Jansma van de Basiliek in Harderwijk. Onmundig lekker!

8. Eén en al avontuur en goodvibes

En zo kunnen we nog wel even doorgaan want Tante Rikie, Dé Schuimparty, de speciaalklasse op de crossbaan, de kerkdienst van Typhoon, de dartwedstrijd tussen van Gerwen en van Barneveld en de verschillende speciaalbieren van Bronckhorster Brewing Company, Nathals en Grolsch hebben we nog niet eens genoemd…

Kortom: meer dan genoeg te ontdekken op de Zwarte Cross en dat wil je echt eens meegemaakt hebben. Dit jaar is het festival helemaal uitverkocht, dus zet hem voor 2020 alvast in je agenda of probeer nog ergens kaarten te scoren voor dit weekend!

Benieuwd naar meer (bier)avonturen van Frouke? Kijk dan ook eens op haar instagram. Zelf jouw festivalervaringen of -tips delen? Stuur ons een mailtje en misschien is de volgende blog hier wel van jou.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.