Gastblog van Veerle: DES-PER-ADO

Middagje Despo in de tuin

Wat was het heet de afgelopen dagen. Nippend aan een flesje Desperados probeerde Veerle een blog over bijzondere biertjes te schrijven. Haar mijmeringen bleven liefkozend hangen bij het biertje dat haar het ultieme zomergevoel geeft: Desperados.

Door: Veerle

Met een dikke zweetsnor en mijn laptop in een rare hoek – dan zie ik wat ik typ in die felle zon – ga ik maar eens lekker op mijn plakbillen zitten. Om een stukje over bijzondere biertjes te typen. Ik mag wat schrijven voor Vrouwendiebierdrinken.nl, tof! Maar niet voor ik een limoentje door de fleshals van mijn Desperados frot en een slok van het verfrissende welverdiende drankje neem. Heerlijk, daar had ik dus al de hele dag zin in.

Desperados Lowlands
Even op adem komen met een despootje of twee op Lowlands.

Despo in de tuin?

Waar was ik? Bijzondere biertjes. Of anders iets over dat ene feestje waar ik volgende week lekker uit mijn plaat kan gaan met veel van datzelfde biertje? Niet zo spannend misschien. Hebben jullie weleens gehoord van een biercantus? Wel aardig om wat over te schrijven. Nog een slok van mijn despo dan maar. Want zo noemen we onze doorzichtige vrienden liefkozend. “Vanavond despo op het dak? Despo in de tuin? Despootjes in het park, meiden?” Er zijn ook nepdespo’s, tequila flavoured beer voor de wat armere dagen. Limoentje erin en ik waan me op vakantie in een exotisch land. Ookal zit ik gewoon in de brakke achtertuin van mijn studentenhuis.

Desperados
Desperados bier favoriet bij vrouwen?

Oer hollands

Dat gevoel is natuurlijk nergens op gebaseerd. Het is een beetje als chinees eten bij het wokpaleis. Behalve de uitspraak van je oom die zijn bestelling doet is er weinig exotisch aan. Desperados is gewoon oer hollands, want een brouwsel van Heineken. En die goedkopere Dors Tequila versie die in het schap ligt bij de Jumbo (lifehack mensen!) is ook van Nederlandse bodem. Het is gewoon dat zomergevoel. Ik bedenk me dat ik nooit een Desperados drink in december bij de open haard. En het eerste tequila flavoured biertje met de carnaval moet ik ook nog steeds bestellen. Het proberen waard, ik zie de blog al voor me:  “Ik dronk met carnaval Desperados en had het niet koud tijdens de optocht.” Wie weet.

Ultieme dorstlesser

Weet je wat Desperados zo fantastisch maakt? Ik krijg er geen genoeg van. Ik hou van bier, en ook van andere zomerbiertjes. Maar na 2 Liefmans vallen de versuikerde tanden uit m’n mond en de derde Radler geeft me het gevoel dat ik een petfles Fanta naar binnen aan het gieten ben. Andere biertjes maken toch op den duur mijn keel droog. Niets lest mijn dorst op een lange warme dag als zo’n helder fris tequilabiertje. Dus wanneer ik mijn billen eraf dans op een festival en op dag twee de gewone pilsjes toch iets sneller beu word dan ik had ingecalculeerd issie daar: de despo. Die verfrissing tussendoor die me weer nieuwe energie geeft. Als ik pech heb blijf ik erin hangen en bestel ik de rest van de dag alleen nog maar Desperados. Daar gaan mijn muntjes. Want dat is wel jammer, bij de bar weten ze dondersgoed hoe festivalgangers kunnen snakken naar zo’n verfrissend despootje.

Middagje Despo in de tuin
Middagje Despo in de tuin

DVO’tje

Ondertussen is mijn flesje leeg en heb ik een uur over Desperados zitten mijmeren. Nu moet ik richting een biercantus, de eindejaarscantus in Tilburg. Schrijf ik daar de volgende keer wel over. Doen jullie het hier vandaag even mee? Dan pak ik nu nog even een dvo’tje (despootje voor onderweg). Adios!

Ook gastblogger worden? Dat kan. Deel jouw verhaal, suggestie of tip via e-mail, of neem contact op via instagram of facebook.

2 gedachten over “Gastblog van Veerle: DES-PER-ADO

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.