De leukste bierfestivals van deze zomer

De zomer is vandaag officieel begonnen! Dat betekent niet alleen dat de vakantie in zicht komt, maar ook dat het tijd is voor (bier)festivals. Met je bek in het zonnetje, genietend van lekker eten en heerlijk bier kun je deze zomer op heel veel plekken in Nederland. Wij zochten voor je uit waar en wanneer. Wie weet kom je daar onze Razende Reporter Maaike ook tegen!

Alkmaar TAPT Festival – 21 en 22 juni

Dit jaar organiseert TAPT meerdere bierfestivals in verschillende steden. Dit weekend doen ze dat op de mooie Paardenmarkt in Alkmaar. Het concept van TAPT is simpel: heel veel bier, lekker eten, chillen, spelletjes spelen, dansen, meezingen en genieten. Dat klinkt goed!

Bierfestival de 24uurs van Maastricht 2019 – 21 en 22 juni

Genieten van Bourgondische biertjes doe je als de beste in het diepe zuiden. Gedurende dit weekend kun je in Maastricht genieten van speciaalbieren van 70! verschillende brouwerijen. Vanwege het succes van de vorige edities is de locatie in het mooie Faliezusterspark nog uitgebreider. Meer plek voor meer mensen dus. Ook heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende bierroutes door Maastricht. Dat klinkt wel héél aanlokkelijk…

Leids Bierfestival – 29 juni

Dikke tip: ga dit weekend naar Leiden, want alleen dan kun je meedoen aan de festiviteiten van de jaarlijkse Lakenfeesten. Vier dagen lang verandert de stad in een festival vol met muziek, evenementen en gezelligheid op verschillende locaties. Het Leids bierfestival is een goed voorbeeld van zo’n evenement. Maak op dit festival kennis met 20 trotse brouwers op een bijzondere locatie, namelijk voor de imposante Hooglandse Kerk.   

29 juni – Kompaan Beer Fest – Den Haag

Deze dag nodigt Brouwerij Kompaan 12 (inter)nationale brouwerijen uit om achter hun eigen brouwerij in Den Haag hun bieren te presenteren. Alle brouwerijen nemen een Sour mee. Brouwerijen die hoppige bieren verkopen moeten 1 soort meenemen die niet ouder is dan 2 weken. Benieuwd welke brouwerijen dit zijn? Check hun event op Facebook.

6 juli – Flink Gegist Festival – Delft

Op deze dag wordt het Het Vrouwjuttenland in Delft omgetoverd door een waar bierparadijs met 12 verschillende brouwerijen. Je zult er onder andere de standjes van Brouwerij de Molen, Kompaan Bier, en Van Moll (winnaar van Het knapste etiket 2018). Begeef je dit weekend dus naar het historische Delft.

28 juli – Brand zomer festival – Rotterdam

Brand viert de zomer samen met Hotel New York in Rotterdam in de vorm van een festival. Volgens Brand kun je deze hele middag samen met je vrienden proeven, borrelen, luisteren en genieten in een atmosfeertje waar je U tegen zegt. Wat kun je drinken? Verschillende zomerbieren van Brand. Wat kun je eten? Heerlijke gerechten en borrelhappen. Wat kun je doen? Genieten van de gezellige sfeer, de bijzonder omgeving en natuurlijk live muziek.

7 september – Brewda – Breda

Brouwerij Frontaal organiseert deze dag voor de achtste keer een waar Bredaas bierfestival. Dat belooft natuurlijk super gezellig te worden. Je bent die dag van harte welkom in het nieuwe Frontaal Brouwcafé bij De FAAM, alwaar je kunt genieten van de beste craft-bieren van 7 Nederlandse & 6 Internationale brouwerijen (o.a. 4 Islands Brewing waar wij bijzonder fan van zijn).

Mist er nog een belangrijk festival in dit lijstje? Laat van je horen in de comments. Wil je dat Vrouwen Die Bier Drinken langskomt op jouw evenement of festival? Laat het ons weten, onze Razende Reporter Maaike komt graag langs!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.