6 fabels over bier en waarom ze niet waar zijn

6 fabels over bier vrouwen die bier drinken

Bier is een onderwerp waar wij als bierliefhebbende vrouwen het natuurlijk graag over hebben. Maar wist je dat er ook een hoop misvattingen zijn over bier? Daarom is het tijd dat we een paar van die fabels ontkrachten. Gewoon om misverstanden te voorkomen.

Door: Meike

In een glas bier zitten meer calorieën dan in een glas wijn

Helemaal niet waar. In een normaal glas bier van 250 ml zitten ongeveer 100 calorieën. Een glas wijn, wat vaak 100 ml is, bevat ongeveer hetzelfde aantal calorieën.

Oud bruin bier is goed voor de borstvoeding

Goh, zou dat even leuk zijn! Dan zou je, als je borstvoeding geeft, een goede reden hebben om gewoon te drinken. Maar helaas, oud bruin bevat zoals elk ander biertje alcohol wat via de moedermelk bij het kind terecht kan komen. Ook een oud bruin biertje zul je echt even moeten laten staan.

Bier na wijn geeft venijn

Dit gezegde kennen we allemaal wel. En we hebben het vast ook allemaal wel een keer gezegd. Maar het is klinkklare onzin. Bier na wijn geeft geen venijn. De oorsprong van dit gezegde ligt waarschijnlijk in de middeleeuwen. Alleen de gegoede burgerij kon in die tijd wijn veroorloven. De arme sloebers waren tot bier veroordeeld. Als je wijn ineens niet meer kon betalen, was je dus gedegradeerd tot het plebs en moest je bier drinken. Wil je meer weten over bier in de middeleeuwen? Lees dan dit artikel!

In witbier moet een schijfje citroen

Dit heeft een ober je vast een keer gevraagd, terwijl je een witbiertje bestelde op het terras. Maar het schijnt dat een citroentje in je witbier echt niet kan. Want witbier heeft genoeg smaak van zichzelf en daar hoef je niks aan toe te voegen.


Leestip: Het verschil tussen witbier en weizen eindelijk uitgelegd.


Bier is dorstlessend

Waaaat? Is bier niet dorstlessend?! Nope, helaas niet. Door de alcohol krijg je namelijk meer dorst. Volgens bronnen stimuleert het zelfs vochtafdrijvende hormonen. Hierdoor gaan je nieren harder werken. waardoor je juist meer vocht kwijtraakt. Daarom moet je ook vaker plassen als je alcohol drinkt. De beste dorstlesser blijft toch gewoon een glaasje water.

Vrouwen houden niet van bier

Fout! Fout! Fout! En daar zijn wij het levende bewijs van. Het verhaal gaat dat vrouwen niet zo van een bittere smaak houden, maar liever voor zoet gaan. Daarom zouden vrouwen liever zoetere drankjes drinken, zoals wijn of cocktails. Pure nonsens. Er zijn natuurlijk heus wel vrouwen die niet van een biertje houden. Maar waarschijnlijk houden ze gewoon niet zo van pils. Grote kans dat iedere vrouw gewoon bier lust. Al was het maar een kriekje.

Weet jij nog fabeltjes over bier die niet in dit lijstje staan? Laat het ons weten in de comments.

Een gedachte over “6 fabels over bier en waarom ze niet waar zijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.