Smulfestijn voor avontuurlijke vrouwen

Van een kruidig witbier tot een mocca stout, de keuze in bier is reuze! Niets is leuker dan nieuwe smaken ontdekken. Toen Beerinabox ons benaderde om mee te proeven, zei ik volmondig ja. Avontuurlijk vrouwen opgelet, deze bierbox is misschien ook wat voor jullie!

Door: Irene

Mensen die mij een beetje kennen, die weten dat ik van alle soorten bier wel een beetje hou. Het liefst ligt mijn koelkast vol verschillende smaken, merken en soorten. IPA hou ik van, zure Gose bieren, kruidige tripels en sprankelende blondes: ik proef graag en alles! Deze bierliefhebber kreeg een doos van Beerinabox thuisgestuurd en was als een kind zo blij. Wat Beerinabox is? Een website waar je unieke bierpakketten kan bestellen (ook als abonnement) om vervolgens thuis bier te ontdekken. Bijzonder is dat je bier ontdekt binnen je smaak, maar dat je van tevoren niet weet welke bieren je krijgt. Even je untappd profiel doorgeven of smaakvoorkeur en je krijgt vervolgens een verrassingsdoos vol bier. Spannend!

Box vol verleiding

De beren – sorry mannen! – achter Beerinabox weten het op een verleidelijke manier te brengen. Niet alleen op de website, maar ook dankzij de inhoud van de box. Onze box, de binge-watching starter pack, was gevuld met 12 unieke bieren. Daarnaast een proefboekje, kaarten voor proefnotities en bijpassende recepten. En dit alles met de Beer in de hoofdrol. De Beer is een guitige allemansvriend die jou bier laat ontdekken zonder jou het bos in te sturen. En wat vinden we van de bierselectie? Tijd om wat te proeven.

Proefnotities

Ik start met Dennentoppen blond (6,5%) van Brouwerij Stijl uit Almere. Ga ik echt dennentoppen proeven? Het bier heeft een karamelkleur en honingachtige geur. Ik heb nooit eerder dennentoppen in een drank geproefd, maar dit is zacht, zoet en bitter. Hars uit dennentoppen zorgt voor houdbaarheid en bevat veel vitamines lees ik. Vooral dat laatste is mooi meegenomen.

Iets anders, waar ik ook enorm nieuwsgierig naar was: de Red Rooster red ipa (6,7%) van Brouwpact uit Wognum. Op het etiket staat dat de brouwers een voorkeur hebben voor uitgesproken bieren en zoeken naar nieuwe smaakbelevingen. Dat is te merken. Bruinrood van kleur, bomvol hop en fruit en met fijne bitterheid. Heerlijke verrassing.

De 1979, een bruin bier van 9%, is van de Belgische brouwerij Abbaye des Rocs is aan de beurt. Geur is zoet, maar ook wat muf. Schuim is snel verdwenen. Zwaar bruin bier, zoet en kruidig. Een bitter peperkoekje. Niet helemaal mijn smaak, maar wel leuk om te proberen.

Ook de donkere stouts zijn aanwezig in de doos. Ik viste onder ander Mozes de donkere uit de doos. Een donkerbruin, zoet en kruidig bier van 6,8%. Met komijn en dadel. En dat maakt het echt een bijzonder exemplaar. Exclusief en volgens origineel recept gebrouwen voor Tongval uit Broek op Langedijk door Brouwerij ‘t Kroontje, België. Genieten!

Voor avontuurlijke vrouwen

Wij zijn enthousiast: geen gedoe, wel gemak en veel verrassende biertjes. Pareltjes die je zo in je koelkast legt en proeft wanneer je zin hebt. Een aanrader voor de avontuurlijke vrouwen! En wellicht voor de toekomst, komt er ook een alcoholvrije of -arme box op de markt? Dan zouden ook de zwangere of bewuste vrouwen dit avontuur aandurven.

Meer ontdekkingen uit deze Beerinabox delen we via social media (Instagram en Facebook) en untappd (vrouwendiebierdrinken) dus ga ons zeker volgen. Of kijk eens op de website van Beerinabox.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.