Primeur: het allereerste evenement van Vrouwen die Bier drinken!

Jaaaaa, zondag 5 mei was het eindelijk zover: het aller-aller-allereerste Vrouwen die Bier Drinken event! Met Proeflokaal Faas als locatie, vier heerlijke biertjes op de tap, gave VDBD-glazen om uit te nippen én zelfs een stralende zon, kon deze dag niet stuk. Onze razende reporter Maaike Baas doet verslag.

Door: Maaike

Wil je Menu?

Vanaf 14:00 druppelt het langzaam maar zeker vol met enthousiaste bierliefhebbers. Hoe je aan zo’n mooi glas kan komen? Dat kan natuurlijk alleen in combinatie met speciaal geselecteerde biertjes van de tap. Mijn enthousiasme was al snel getriggerd zodra ik één van mijn favoriete blondjes op het menu zag staan: Bloesem Blond van Gebrouwen door Vrouwen (6,2%). Na nog niet eerder kennis te hebben gemaakt met de IPA Geronimo! Van 4 Islands brewing (4,7%), zal ik deze in de toekomst ook met veel plezier ontvangen. Ook de verraderlijk lekkere Tripel van Brouwerij Troost (7,5%) was te verkrijgen, en tot slot de vertrouwde Kaapse Maria van Kaapse brouwers (4,7%). Voor ieder wat wils! Ook stonden de nodige alcoholvrije/arme biertjes op het menu, wat voor de babybrouwende vrouwen en designated drivers geen overbodige luxe was.

Voor iedereen

Om me heen zie ik veel vrouwen die tevreden hun bier drinken, maar er zijn ook veel mannen op het evenement afgekomen (smart move 😉 ). Opvallender op deze zondagmiddag in een proeflokaal: spelende kinderen. Geen zorgen, zij waren vooral bezig met hun meegebrachte speelgoed en het nuttigen van grote hoeveelheden kaasstengels en rozijnen. Gelukkig kwam de zon ook nog even langs, en namen een groot aantal liefhebbers plaats op het terras. Eerlijk is eerlijk: een biertje smaakt het lekkerst op een terrasje in de zon.

En nu?!

We horen je het al vragen: en nu? Zo’n geslaagd evenement smaakt natuurlijk naar meer (bier). Laat ons weten wat er ab-so-luut niet mag missen op een vervolg van deze eerste editie. Op welke locatie(s) zou je ons graag terugzien? Welke biertjes moeten op de tap? En zijn er ook weer van de toffe glazen beschikbaar? Zoveel vragen, en hopelijk snel meer antwoorden!

Over Maaike:

Hoi! Ik zal me nog even voorstellen. Ik ben Maaike (21) en razende reporter bij Vrouwen die Bier drinken! Waar Hertog Jan mijn favoriete pils is, zijn de Leffe Blond en Triple D’anvers twee van m’n favoriete speciaalbiertjes. Ik zal jullie meenemen naar de leukste bier-events, en hier op instagram en facebook verslag van doen en over bloggen op de website. Hier zal ik mijn best doen om over te komen alsof ik superveel verstand heb van bier, maar ik ben vooral een liefhebber die graag doet alsof ze weet waar ze het over heeft. Graag tot ziens in m’n volgende post!

Meike – Maaike – Hanna – Irene

Heb je een leuk event waar Vrouwen Die Bier Drinken écht bij moeten zijn? Neem contact met ons op en de razende reporter komt misschien ook bij jouw event langs!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.