Gastblog van Frouke: Verantwoord bierborrelen met deze bierhummus

Ik ben gek op gezelligheid, gek op uitproberen en gek op het bourgondische leven. Wie niet, toch?! Nog gekker ben ik op goed, smaakvol bier en dito eten. Maar goed, een gezond lijf en verantwoord lijntje vind ik toch ook wel erg belangrijk. En wat doe je dan? Dan ga je uitproberen met verantwoorde borrelhapjes zoals bierhummus, gecombineerd met smaakvolle alcoholvrije en alcoholarme bieren!

Bierbuik?

Het fabeltje van de bierbuik geloven we hopelijk allemaal niet meer. Voor wie nog niet zo ver is: nee, van bier an sich word je niet zo snel dik. Het is het gebrek aan een gezonde hoeveelheid beweging en verantwoorde voeding – in combinatie met veel alcohol drinken – wat er uiteindelijk voor zorgt dat je aankomt. Bier is naast heerlijk verfrissend, verwarmend en smaakvol ook een enorme bron van vezels en vitamines.

Vitamine B en vezels haal je bijvoorbeeld uit de mouten en gist, en ook in hop zitten verschillende voedzame stoffen. Je kunt je dus wel voorstellen dat (vooral) alcoholvrije en alcoholarme bieren prima in een verantwoorde levensstijl passen. Wist je bijvoorbeeld dat een hoop alcoholvrije bieren isotonische waarden bevatten waardoor zij erg aantrekkelijk zijn voor sporters? Er zijn zelfs heuse bier-runs waarna je beloond wordt met een goed glas (alcoholvrij) bier!

Borrelen zonder schuldgevoel

Als je gek bent op lekker maar gezond leven met een grote rol voor bier, wordt het pas echt leuk wanneer je gaat experimenteren en uitproberen. Zo ontdek je namelijk wat er allemaal mogelijk is met bier, welke verschillende smaken bij jou passen en hoe je overheerlijk kunt combineren met bier. Dit keer ben ik voor een bierhummus gegaan. En ik hoor je al denken: ‘Bierhummus? Ja hoor!’ Maar echt waar, hummus maak je lekkerder, romiger en smaakvoller door een scheutje alcoholarm of alcoholvrij bier toe te voegen.

Maak je bierborrel de volgende keer eens wat verantwoorder en ga voor een proeverijtje van alcoholvrije en alcoholarme bieren met daarnaast allerhande hapjes met de lekkere bierhummus die je in dit recept vindt!

Bierhummus? Hoe dan?!

Je kunt deze bierhummus op allerlei manieren gebruiken! En ik beloof je bij deze dat je echt verrast gaat worden. Gezond en verantwoord kan namelijk ook heel smaakvol zijn!
• Dip met zonnebloempittencrackertjes of snackgroenten als komkommer, zoete puntpaprika en wortel.
• Vul een tomaatje met wat hummus en top het af met wat fijngesneden paprika.
• Smeer de bierhummus op een plakje komkommer, cocktailprikker erin en maak het hapje af met een zongedroogd tomaatje.

En dan heb ik het alleen nog maar over smaakvolle borrelhapjes! Je kunt bierhummus bijvoorbeeld ook gebruiken op een sandwich met kip of krokant gebakken broodje met gegrilde courgette, aubergine en wat Parmezaanse kaas. Smullen maar!

Meer weten over Frouke? Kijk eens op haar Instagram.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.