1 aprilgrappen in bierland – ben jij er ingestonken?

Afgelopen maandag was het 1 april. De dag waarop iedereen iets meer wantrouwend (of even goedgelovig) is. Ook onder brouwers en bierleveranciers waren er wat leuke en creatieve grappen waar menig volger ingestonken is. Ik zet een paar van mijn favorieten op een rij.

Door: Hanna

Gebrouwen Door Vrouwen gaat internationaal!

Wat een fantastisch plaatje levert dit op. Een vliegtuig met één van onze favoriete Nederlandse brouwers duidelijk zichtbaar op de zijkant. Omdat Gebrouwen Door Vrouwen steeds meer internationaal zijn zouden ze een nieuw vervoersmiddel hebben aangeschaft. Vanwege dit mooie nieuws kon je meedingen op twee zitplaatsen bij de eerste testvlucht. Nou mooi niet! Dit was natuurlijk te mooi om waar te zijn. Ze houden het voorlopig lekker bij de busjes.

Aldi presents Schultenfrau

Wat een smerig goedje, dachten wij toen we het persbericht in de inbox kregen. Aldi kondigde aan dat zij in april 2019 een nieuw biertje speciaal voor vrouwen op de markt zouden brengen. Hoe kan het ook anders, in een roze blik. β€˜Het wordt een heerlijk frisse pils met een vleugje prosecco en een snufje chocolade. Het perfecte drankje voor een gezellige meidenavond of voor gewoon bingen op de bank.’ Ik kreeg de rillingen van deze omschrijving dus was blij dat het om een grapje ging. We zullen het gewoon met Schultenbrau moeten doen.

Biertrekmuur

Het ziet er eigenlijk niet verkeerd uit: je bier makkelijk en snel uit de muur trekken. We zijn er al aan gewend om de frikandellen via die weg te verkrijgen. Prima oplossing voor acute bier tekorten. Via Instagram vroeg Mister Hop waar zijn volgers de trekmuren het liefst zien. Niet iedereen trapte erin, maar er kwamen wel een aantal verzoekjes. Eigenlijk best jammer dat dit een grap bleek. Doe mij ook maar zo’n muurtje in Rotterdam, bij voorkeur naast de vette hap in het kader van foodpairing πŸ˜‰

Heb ik nog een geniale 1 april grap over het hoofd gezien? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.