Alcoholvrije speciaalbier tips van een zwangere vrouw

Mijn koelkast staat gevuld met alcoholvrij speciaalbier. Ik ben namelijk zwanger van mijn tweede kind! Met een tweede zwangerschap rekening ik mezelf ondertussen als alcoholvrij bierkenner. Doe dus je voordeel met deze alcoholvrije speciaalbier tips: man, vrouw, zwanger of niet.

door: Hanna

Meer smaak is meer genieten?

Deze blog gaat over alcoholvrije speciaalbier tips en niet over pils. Ons testpanel van Vrouwen Die Bier Testen heeft die namelijk al uitgebreid getest. Lees welke alcoholvrije pilsjes werden beoordeeld. Pils is bier zonder poespas en dus ook moeilijker na te bootsen zonder alcohol. Je merkt snel dat het anders smaakt dan normaal. Tip nummer 1 is dus: koop wat meer bijzondere alcoholvrije biertjes als je het gevoel van bier wilt nabootsen. Het is echt een andere ervaring dan alcoholvrije pils. Hieronder een paar van mijn favorieten.

IPA Liberis 2+3 (Riegele BierManufaktur)

IPA’s doen het goed alcoholvrij. Qua smaak is dit zo’n rijke ervaring, dat het je minder snel opvalt dat de smaak van alcohol mist (mits goed gebrouwen uiteraard). IPA Liberis 2+3 is mijn nummer 1. Ruikt heerlijk en drinkt goed weg, zonder dat je het gevoel hebt dat je nepbier naar binnen aan het klokken bent. Het smaakt kruidig en de geur doet een beetje denken aan bloesem. Deze IPA is fris en geeft een echte bierervaring met een zuurtje en een bittertje. Disclaimer: volgens het label zit er max 0,4% alcohol in het bier, dus houd daar rekening mee.

Palm Amber bier 0.0

Dit bier heb ik speciaal voor deze blog op de kop getikt en ik was blij verrast. Een mooie ambere kleur in mijn glas en een lekkere kruidige en bittere smaak. Perfect voor bij mijn broodje falafel en salade op de vrijdagavond. Ik ben altijd fan geweest van Palm en vind het knap dat ze die typische smaak vast kunnen houden voor dit echte 0.0 bier. Veel alcoholvrije biertjes hebben een heel klein percentage alcohol, maar deze doet zijn naam eer aan.

Playground Non Alcoholic IPA (VandeStreek Brouwerij)

In een mooie fles, zoals we van deze brouwer gewend zijn, zit wederom een smaakvolle IPA. Er zit nog wel 0,5% in, dus ik laat hem nu even staan. Meer iets voor tijdens de borstvoedingtijd of voor mensen die het gewoon even rustig aan willen doen. In 2018 is dit biertje winnaar geworden van de Non Alcoholic categorie en kreeg ook zelfs de titel European Revelation mee. Een echte aanrader dus!

Nadeeltje van alcoholvrije speciaalbier

Het grote nadeel van alcoholvrij bier is dat de schuimkraag snel vervliegt, wat de bierervaring niet ten goede komt. Oplossing daarvoor is het direct drinken uit blik of fles. Laat dat nou net NOT DONE zijn in speciaalbierland. Hou hier dus rekening mee en verwacht niet te veel van de schuimkraag. De prik blijft er overigens wel goed inzitten. Tip nummer 2: Je kunt ervoor kiezen om je drankje in twee keer uit te schenken zodat je er niet met een op het oog dood biertje bij hoeft te zitten.

Alcoholvrij speciaalbier is in opkomst en ik verwacht dat er nog meer lekkere opties zijn en komen. Heb jij nog tips? Stuur een reactie. Misschien weer een goede aanleiding voor een Vrouwen Die Bier Testen. Kan ik tenminste ook weer meedoen :).

Een gedachte over “Alcoholvrije speciaalbier tips van een zwangere vrouw

  1. De Brand IPA 0.0 kan ik aanbevelen. Komt wat mij betreft in de buurt van een echte IPA, erg lekker en hoort zeker in dit rijtje thuis. De Jopen non IPA (let op: hier zit wel wat alcohol in) is ook een aanrader. Deze is er ook in een gember variant. Beiden zeer fris en drinken heerlijk weg. Ik hoop alleen dat Jopen ook nog een 0.0 uit gaat brengen. Vingers crossed 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.