Gastblog van Elisabeth: Zo maak je een visuele afterparty met bloemen en bierflesjes

Bier is natuurlijk feestelijk, lekker en soms troostend als het nodig is, maar het komt ook in een leuke verpakking. En dat is precies waar de bloemist in mij enthousiast van wordt. Dat flesje is namelijk een heerlijk vaasje. In deze gastblog laat ik jullie zien hoe je van je verzameling bierflesjes gemakkelijk een visuele afterparty bouwt.

Laten we beginnen bij de basis. Toen ik net begon met bloembinden kwam ik er achter dat ik nog geen bloem fatsoenlijk af kon snijden. Bloemen MOET je namelijk schuin afsnijden. Niet knippen. Ik weet dat je denkt dat het wel kan, maar je bloemen staan echt 2 x zo lang als je snijdt. Neem een vlijmscherp mesje, houd de bloem vast met je ene hand en snijd de steel af met je andere hand. Snijd naar je toe. Precies wat je moeder je geleerd heeft om nooit te doen. Als je het niet snapt zoek dan een tutorial op Youtube. Dat is ook hoe ik mijn leven doorkom.

BASIS

Inmiddels schik ik aardige boeketten en start ik dit jaar zelfs mijn eigen bedrijf. Erg leuk, maar ook erg spannend. Laat ik zeggen dat een biertje op zijn tijd hard nodig is. Zelf prefereer ik dan lekkere frisse biertjes boven de echte zware jongens. Een paar van mijn favoriete labels uit de gewone supermarkt zijn Gebrouwen door Vrouwen (lekkere Tricky Tripel!) en Brouwerij ‘t IJ.

BLOEMEN

Varieer qua flesjes in lengte en in vorm, maar varieer niet te veel in kleur. Een beetje variatie is speels en levendig, te veel variatie zorgt voor kakafonie. Mijn favoriete bloemenbiertjes zijn Heineken, Grolsch en kleine Franse Kronenbourgjes van je vakantie. Paar Diksapflessen ertussen en Olvaritpotjes et voila. Bij het selecteren van de bloemen geldt hetzelfde: zorg dat je diverse lengtes hebt, verschillende vormen en kleuren, maar maak er geen zooitje van. Vaste, duidelijke vormen geven visueel rust, luchtige vormen geven speelsheid.

Was je flesjes goed af: haal ze door de vaatwasser of laat ze een nachtje weken in een emmer chloor. Bloemen gaan namelijk dood door bacteriën. Hoe minder bacteriën, hoe langer je vaasje staat te shinen.

BOTTOMS UP

Als je een feestje hebt is het leuk om de vaasjes te groeperen op verschillende tafels. Je kunt de vaasjes natuurlijk ook allemaal samen op een tafel of kast zetten. Eigenlijk is het allerbelangrijkste van dit werkje: denk er niet te veel over na. Gooi die bloemen in een leuk flesje en trek zelf een nieuwe open. Bottoms up!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.