Smaakvol cadeau voor Valentijn? Kies deze biertjes

Vergeet rozen, vergeet chocola. Verras jouw Valentijn dit jaar met een origineel cadeau, namelijk bier. Ligt niet erg voor de hand misschien, maar wij willen je graag verleiden om op jouw liefdespad een biertje (mee) te nemen.

Door: Irene

Allereerst voor de duidelijkheid: het is niet ons advies om zomaar een sixpack uit de supermarkt te graaien en die bij je lief op tafel te droppen. Kies voor een speciaalbier, het liefst eentje met een passende naam of mooi verhaal. Lamme Goedzak, Brugse Zot of Raging Bitch zijn pakkende namen, maar deze biertjes kun je met Valentijn beter laten staan. Kies je alleen op naam, ga dan bijvoorbeeld voor Zoentje (Brouwerij Breugem) of Jopen Extra Stout. Als je echt indruk wilt maken, dan kies je voor I Love You Will U Marry Me (Thornbridge brewery). Je moet dan natuurlijk wel bepaalde intenties hebben, anders is het nogal verwarrend.

Zoet liefdesdrankje

Kies je liever voor romantische avond zonder gekke fratsen, dan hebben we deze opties voor je. Cherry Chouffe ligt misschien voor de hand, maar het oog wil ook wat. Een zoet liefdesdrankje met schattige kabouters op de fles. Wie valt daar niet voor? Boordevol krieken, maar je proeft ook een beetje snoepgoed. Chouffe valt vaak bij zowel mannen als vrouwen in de smaak, dus met dit cadeau zit je altijd goed.

vrouwendiebierdrinken_cherry-chouffe

Stijlvol en dieprood

Ben je op zoek naar een stijlvolle variant in de categorie fruitbier? Neem dan Liefmans Cuvée-Brut. Dit exclusieve bier wordt slechts eenmaal per jaar gebrouwen en krijgt ruim de tijd om te rijpen. Dit dieprode bier heeft een chique uitstraling. Weet je ook de originele Liefmans-glazen te scoren, dan maakt dat het helemaal af. Wijnglazen zijn trouwens een prima alternatief.

Liever fris

Wil jij de dag na Valentijnsdag fris zijn, of drink jij of je lief gewoonweg geen alcohol? Geen probleem, er zijn genoeg alcoholvrije alternatieven. Ons testpanel van Vrouwen Die Bier Drinken adviseert de Jever Fun of de Warsteiner. Wil je het romantisch aanpakken? Neem dan Franziskaner Weissbier alkoholfrei. Een grote fles die je romantisch samen kunt delen.

Geen saaie stiltes

Biertjes gehaald en de romantische avond kan beginnen? Mooi. Nog extra entertainment nodig, zodat er geen saaie stiltes vallen? Speel dan eens Beer flip. Weinig voor nodig, en geen ervaring met het spel maakt het zelfs leuker.

Geen of anti-Valentijn?

Mocht je geen romantische date hebben, niet getreurd. Zoek vriendinnen of vrienden op en drink samen een Bondgenoot (Kompaan brouwerij).  Gegarandeerd gezelligheid met dit blonde hopbiertje. Trouwens, ben jij van mening dat Valentijnsdag commerciële onzin is? Volg gerust bovenstaande suggesties. Het is immers altijd leuk met bier, wat voor dag het ook is.

vrouwendiebierdrinken- bondgenoten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.