Bloggen over bier? Deze vrouwen doen het

Er werd driftig geschreven en gezocht naar woorden. Met parels zweet op het voorhoofd en bier naast het toetsenbord kwamen onze blogs tot stand. Terugkijkend op 2018 zijn we trots op alle schrijvende en bierdrinkende vrouwen. Daarom is deze blog een ode aan onze gastbloggers!

Door: Irene

Chef-kok Marjolein wil zytholoog worden

Sommelier is een wijnkenner. En de term voor een bierkenner? Dat is een zytholoog. Gastblogger Marjolein kan je er alles over vertellen, want zij volgt de opleiding tot zytholoog waar ze alles leert over bier brouwen, de bierhistorie en de beste bier-spijscombinaties. Marjolein is ambitieus, want zij wil later een eigen restaurant runnen waar niet alleen bijpassende wijnen bij een menu worden gepresenteerd, maar ook bijpassende bieren. Als chef-kok in Antwerpen is zij al aardig op weg. Jullie gaan zeker meer van deze topvrouw horen! Lees hier haar blog of volg Marjolein via instagram @chefintraining_m.

Sporty spice Marie-Louise sluit haar fietstocht af met.. bier!

Een wielerkoers gesponsord door speciaalbier is geen uitzondering. Gastblogger Marie-Louise vindt dat helemaal niet erg! “Misschien herken je het wel: de laatste kilometers van die prachtige tocht tot aan de finish. Vermoeidheid en zadelpijn slaan toe en je vraagt je af waarom je het toch iedere keer weer doet. Als vrouw die van bier houdt, weet ik het wel. Behalve het heerlijke gevoel van overwinning na de finish, ga ik harder trappen van de gedachte aan dat koude biertje dat bij de finish op me wacht!”.  Lees meer over deze sportieve dame in haar blog.

Barvrouw Marleen weet raad

Marleen staat achter de bar bij Stadscafé Het Refter in Zwolle. Met zo’n 24 bieren op de tap en nog ongeveer 265 bieren op fles weet Marleen wel van wanten. Als zij cafébezoekers een advies wil geven, reageert niet iedereen gelijk enthousiast. “In meer dan de helft van de gevallen krijg ik toch een beetje een rare blik of de vraag “oh, dus jij hebt er wel enigszins verstand van?”. Lees hier de adviezen van Marleen en haar collega’s. Mocht je dus ooit in de buurt van Zwolle zijn, ga vooral een biertje bij haar drinken. Marleen helpt je met heel veel liefde om jouw favoriet te vinden.

Ginny en Maaike knallen met hun speciaalbierfestival

Zussen Ginny en Maaike draaien hun hand er niet voor om: het organiseren van een speciaalbierfestival. Hun vader runt Café Pardoen in Rotterdam met 8 tappunten en ongeveer 75 soorten speciaalbieren op fles. Ginny en Maaike weten waar ze het over hebben. Nodig voor een succesvol festival? Vroeg opbouwen, draaiboek, vrijwilligers en natuurlijk brouwers.  “Het belangrijkste vinden wij dat er bij het speciaalbierfestival een goede sfeer hangt. Vaak kennen onze brouwers elkaar al onderling en maken ze er één groot feest van. Een aantal brouwers komen elk jaar weer enthousiast terug!”. Lees meer over hun festivalperikelen.

Tanja ging op Ales avontuur

Op vakantie gaan en dan ook nog lekkere biertjes drinken. Dat is de ideale manier van vakantievieren volgens Tanja. Zij ging naar Wales, en proefde daar de heerlijkste ales terwijl ze genoot van schitterende uitzichten. Wat een ale anders maakt dan bijvoorbeeld pils? Naast de gekiemde gerst wordt er ook geroosterde gerst gebruikt bij het brouwen. Hierdoor krijgt het die typische amber- of koperachtige kleur. Lees meer over haar Ales ontdekkingstocht!

Bierliefhebber Esmée tipt alternatieve biertjes

Hoegaarden Wit, Liefmans Fruitesse en een Radler. Allemaal biertjes die iedereen graag drinkt op het terras. Bierliefhebber en gastblogger Esmée vindt deze biertjes lekker, maar ook wel een beetje saai. Dat kan spannender en uitdagender vindt ze. Daarom deelt Esmée haar favoriete alternatieve terrasbiertjes met jullie! Heb je zin in meer inspiratie van deze toffe vrouw en wil je meer biertips? Neem dan eens een kijkje op haar instagrampagina @biertjemetesmee! Proost!

Gastblog Esmee Alternatieve terrasbiertjes Vrouwen Die Bier Drinken

Ook bloggen over bier?

Ruim een jaar geleden startten wij deze blog voor vrouwen die zich niet altijd herkennen in de typische vrouwendingen. Smakelijke en grappige onderwerpen werden besproken, soms kritische blogs met feministische noot en ook leerzaam op zijn tijd. Wil jij ook eens een gastblog schrijven? Dat kan! Vrouwendiebierdrinken.nl is niet alleen vóór, maar ook dóór vrouwen die bier drinken. Neem contact op, we zijn benieuwd naar jouw bierverhalen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.