Review: speciaalbieren van brouwerij De Blauwe IJsbeer

Met de winter in aantocht kwam het proefpakket van Brouwerij de Blauwe IJsbeer op het perfecte moment. Buiten koud, binnen behaaglijk warm en zes guitige ijsbeertjes in het vooruitzicht. Gretig werden de bierflesjes geopend en het bier geproefd. Lees hier ons oordeel.

Door: Irene

Van een brouwerij met de naam De Blauwe IJsbeer verwacht je veel blauw en veel ijsbeer. Dat klopt! Op de geschenkverpakking met 6 speciaalbieren kijkt een ijsbeer je nieuwsgierig aan. Brouwerij de Kleine IJsbeer is gevestigd in Nieuwpoort, een klein vestingstadje in Zuid-Holland. Voor mij als geboren Nieuwpoortse is dat natuurlijk erg leuk. Om toch nog soort van onafhankelijk te blijven heb ik samen met twee andere vrouwen geproefd. Ons oordeel lees je hieronder.

IMG_6557.jpg

Weijsbeer (5%)

We starten met de Weijsbeer, een Weizen met 5% alcohol. Prima starter van de proeverij. Vol van smaak, maar niet echt een doordrinker. Gelukkig hebben wij nog vijf andere biertjes voor ons staan.

Gouwe Ouwe IJsbeer (6%)

Volgens het etikel is de Gouwe Ouwe IJsbeer is een eerbetoon aan de vader van de brouwer. Grappig, maar je verwacht daardoor een zwaarder bier. Niets is minder waar: het polderblond bier heeft een frisse smaak en is een fijne doordrinker. Opa IJsbeer staat proostend op het etiket, dus wij doen mee: proost!

IMG_6607

Mooi Weer IJsbeer (8%)

Dit is een Tripel anders. Het heeft een andere geur en kleur dan wat je zou verwachten van een Tripel. Het bier heeft een volle smaak door gebruik van karamel mout en mooie hop bitters. Het bier is een toegankelijke Tripel, maar verveelt op een gegeven moment wel een beetje.

Lekker lang in de zon IJsbeer (8,3%)

Een weizen dubbelbock staat vervolgens op het menu. Het bier ruikt naar chocolade wat past binnen de winterse setting waar we ons in bevinden. Heerlijk! Maar de naam en het etiket zeggen iets anders, namelijk: ga lekker onderuitgezakt genieten van de laatste zomerse zonnestralen. Ach, wat maakt het uit. Dit bier is voor de liefhebbers van stevige moutbieren en zeker een aanrader.

IMG_6551

Uit je Wak IJsbeer (6,3%)

De Uit je Wak IJsbeer is een amberkleurig bier van hoge gisting. Smakelijk bitter bier met subtiel kruidige toets door het gebruik van kummel en koriander. “En nu mag u zeker uit uw dak gaan..” vertelt het etiket. En dat doen we! Wat een lekker speciaalbier is dit, vol van smaak en een zoetje. “Maar doe het verantwoord want als je net Uit je Wak bent wil je er niet meer in..” Zo waar!

De Klapschaats IJsbeer 9,5%

Het etiket waarschuwt al: dit bier heet niet voor niets KLAPschaats. Nuttig je het te snel of teveel, dan kun je zeker een tik verwachten. Het is een sterk, blond barley bier van hoge gisting. En dus met veel alcohol. Beetje nippen maar, want we hebben er al een paar achter de kiezen. Deze zware ijsbeer heeft een zachte smaak en in de verte proeven we iets bubblegum zoet.  Wat een heerlijk zwaargewicht!

Conclusie

De dorst is weer gelest, wij kunnen weer rollend/glijdend naar huis. Ben jij op zoek naar een leuk december cadeau? Haal gerust een proefpakket van de Blauwe IJsbeer, daar maak je elke bierdrinkende vrouw of man blij mee.

Polar Bear Monday GIF - Find & Share on GIPHY

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.