Vrouwen die bier testen: Herfstbok

Het is weer tijd voor warme jassen, vallende bladeren en kortere dagen: het is herfst! Het is dan ook geen verrassing dat het Vrouwen Die Bier Drinken testpanel zich dit keer waagde aan de herfstbok. Vier vrouwen kregen vier herfstbokken blind voorgeschoteld. Wil je weten welke exemplaren jij in de koelkast moet zetten? Lees dan verder.

Door: Hanna

Jopen Herfstbok

We beginnen met een donker en troebel drankje. Iemand vraagt zich hardop af of dit misschien toch niet stiekem ice tea betreft. Na de eerste slok is deze indruk snel verdwenen. Evenveel koolzuur als ice tea (oftewel veel), maar de smaak is andere koek. Aan het begin fris, maar met een zeer bittere afdronk die ook als nasmaak in je mond blijft hangen. De dames vinden het niet echt een herfstbok. Te flets en niet erg smaakvol. Het is wel goed drinkbaar, maar dan eerder voor iemand die niet van herfstbok houdt. Na onthulling van de naam van dit bokbiertje ontstaat er enige teleurstelling. De term jopen heeft namelijk een toepasselijke bijbetekenis voor vrouwen die bier drinken. Helaas, dit biertje krijgt het laagste cijfer van het panel: een 6,4.

Vrouwen Die Bier Drinken testen herfstbok - het vrouwelijke testpanel

Brugse Bok

“Lalala en je glas is leeg”

Testbier nummer 2 is lichter van kleur. Niet alleen de kleur is lichter, maar de smaak zorgt ook voor een frissere drinkervaring. De zoete smaak met een vleugje citrus en wederom veel koolzuur zorgt voor een lekkere wegdrinker. Het heeft eigenlijk meer weg van pils. Bij een herfstbok verwachten we toch een wat zwaarder en kruidig biertje. Een groot voordeel van deze bok is dat er geen nasmaak in je mond blijft hangen, wat bij nummer 1 wel het geval was. Iedereen is het er over eens dat je deze makkelijk nog een keertje bestelt (en nog een, en nog een…). Na onthulling van de naam van dit biertje hadden we misschien wat meer verwacht van onze bierliefhebbende zuiderburen, dit biertje krijgt een 6,9.

Slobberbok

De borrelnoten op tafel vinden gretig aftrek terwijl het derde bokbiertje wordt geserveerd. Een chocoladebruine herfstbok met een typische aardse geur die niet iedereen in het panel kan waarderen. Dit biertje heeft een stuk minder koolzuur, wat volgens de panelleden beter past bij een herfstbok. Er slaakt een opgeluchte zucht door de groep: na de vorige twee bieren is dit dan eindelijk een echte herfstbok die aan de verwachtingen voldoet. Een smaakvol donker biertje met zoetige tonen die doen denken aan port. Een drankje dat past op een terrasje in de herfstzon. Als het flesje wordt onthuld klinkt er wat gegniffel bij de naam, maar wat vooral opvalt is het vrouwelijke bokje op het label. Hierdoor verdient dit biertje van Brouwerij Klein Duimpje nog een extra seal of approval van Vrouwen Die Bier Drinken. Het panel geeft dit biertje het hoogste cijfer van de dag, namelijk een 8.

Vrouwen Die Bier Drinken testen herfstbok - Slobberbok van Brouwerij Klein Duimpje

St. Christoffel Bock

Het vierde biertje heeft een roodbruine kleur wat zorgt voor een kleurrijk effect in het zonlicht. En wat een heerlijke kruidige geur stijgt er op uit het glas! Na de eerste slok valt de groep stil: het is een hoop om te verwerken. Dit bier heeft meerdere lagen en maakt dat je de slok echt op je in laat werken. De panelleden vinden het lekker maar zwaar, zeker als hekkensluiter aan het einde van een bierproeverij. Het is als een mix van biertje 1 en 3 en daarmee een goede herfstbok. Na onthulling van het bierflesje zien we ook meteen dat dit het sterkste biertje is van vandaag met 7,8% alcohol. De St. Christoffel herfstbok krijgt toevallig een bijpassende 7.8 als cijfer.

Vrouwen Die Bier Drinken testen herfstbok -

Conclusie: lekker slobberen of toch iets zwaarders?

De Slobberbok komt met het hoogste cijfer als winnaar uit de bus. Een lekkere bok, ook voor de vrouw die niet van te zwaar bier houdt. Liefhebber van een volle, rijke bok? Probeer dan de dubbel bock van St. Christoffel. De Jopen zullen niet snel thuis worden ingeslagen bij de vrouwen van het testpanel. De Brugse Bok kan daarentegen wel een plaatsje verwachten in de koelkast.

Al met al een geslaagde proeverij, gevoed door een kleine greep uit het aanbod.

Vrouwen Die Bier Drinken testen herfstbok - de winnaar is de slobber bok

Heb jij naast deze biertjes nog een goede aanrader als het gaat om herfstbok? Laat het ons weten in de comments.

5 gedachten over “Vrouwen die bier testen: Herfstbok

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.