Oktoberfest 2018: koop nu alvast je Dirndl!

Oktoberfest, de perfecte Dirndl outfit Vrouwen Die Bier Drinken

Het grootste bierfestijn van het jaar – Oktoberfest – zit er weer aan te komen. En of je het nu traditioneel in München gaat vieren of gewoon in je plaatselijke kroeg, de beroemde Dirndl jurk mag natuurlijk niet ontbreken. Wij geven je graag wat extra informatie over deze bijzondere klederdracht en tips waar je de perfecte Dirndl kunt kopen. Zo weet je zeker dat jij aan het eind van deze maand prachtig achter je literpul kunt zitten. Prost!


Door: Meike

Wat is een Dirndl eigenlijk?

De Dirndl is, net als de lederhosen, traditionele klederdracht en wordt voornamelijk in Zuid-Duitsland en Oostenrijk gedragen. Deze klederdracht wordt naar allerlei (kerkelijke) feesten gedragen, maar je ziet de Dirndl vooral tijdens het Oktoberfest. Een Dirndl bestaat uit een jurk, korte witte blouse en schort, en is zo gemaakt dat je vrouwelijke rondingen helemaal tot hun recht komen. Je boezem lijkt groter en voller, je taille juist weer smaller. Trek een Dirndl aan en je bent meteen ‘ein Sexy Mädchen’.

Oktoberfest Dirndl jurk Vrouwen Die Bier Drinken

Vrijgezel of niet?

Bier en een sexy outfit laten beide het mannenhart sneller kloppen en verhogen de kans op avances. Het is tijdens Oktoberfest dus van belang dat je je schort op de juiste plek strikt. Want mannen (en vrouwen) kunnen namelijk aan de plaats van de strik jouw relationele status aflezen. Draag je de strik op je linkerzij, ben je vrijgezel. Een strik op de rechterzij betekent dat je bezet bent. Mocht je nu een soort van vrijgezel of maar een beetje bezet zijn, draag de strik dan niet in het midden! Want dan denken je Duitse aanbidders dat je nog maagd bent. Strik je schort dus alleen daar als dat ook daadwerkelijk het geval is. De strik op je rug kan twee verschillende reacties oproepen. Of iedereen bestelt continu bier bij je of je wordt steeds door jan en alleman gecondoleerd. Serveersters en weduwen worden namelijk geacht de strik op de rug te dragen.


Leestip: Foto’s van vrouwen die bier kussen


Waar kan ik zo’n sexy Dirndl kopen?

Dat ligt natuurlijk helemaal aan wat je zoekt en aan je portemonnee. Voor wat laagdrempelige Dirndls kun je terecht bij de betere feestwinkel. Daar zitten soms best wel leuke tussen, zoals bijvoorbeeld deze of deze. Ga je naar de officiële Oktoberfeesten in München, kun je natuurlijk niet met die polyester feestvariant aankomen. Dan sla je namelijk echt een ‘flacher’, zoals de Duitsers zouden zeggen. Koop hiervoor een mooie traditionele Dirndl. Zalando heeft bijvoorbeeld hele mooie te koop. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook waß!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.