5 Bierfestivals waar je dit jaar nog heen moet!

bierfestival 2018

Het bezoeken van een bierfestival is eigenlijk altijd leuk en smaakt telkens weer naar meer. Daarom hebben we uitgezocht welke bierfestivals je dit jaar nog kunt bezoeken. Zie hier het resultaat.

Door: Meike

HopWagon festival 18 augustus – Tilburg

Hou je niet alleen van bier, maar ook van lekker eten? Bezoek dan deze zaterdag het HoppWagon festival in Tilburg. Dit is een bierfestival waarbij bierliefhebbers en foodies de handen ineen hebben geslagen. Je kunt dus niet alleen genieten van heerlijke (craft)biertjes, maar ook van streetfood die speciaal voor het bier is ontwikkeld. Een goud(gele) combinatie.

14:00 – 21:00 uur/ Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg
Klik hier voor meer informatie!


Leestip: Zo organiseer je een speciaalbierfestival


Appeltje Eitje Bierfestival – 24 t/m 26 augustus – Roosendaal

Het eerste bierfestival van Roosendaal. Dat is het Appeltje Eitje Bierfestival. Het Appeltje Eitje Foodtruck festival trok afgelopen mei al 10.000 bezoekers en de organisatie wil van dit bierfestival net zo’n groot succes maken. Gedurende drie dagen wordt de Nieuwe Markt omgetoverd tot een waar bierwalhalla waar iedere bierliefhebster zeker aan haar trekken komt. Met 18 brouwers en ruim 60 bieren, 8 foodtrucks en goede DJ’s is Roosendaal dat weekend the place to beer.

“Roosendaal is the place to beer!”

Vrijdag 16:00 – 23:00 uur, zaterdag en zondag 13:00 – 23:00 uur/ Nieuwe Markt, Roosendaal/ gratis entree
Klik hier voor meer informatie!

The Amsterdam Beerfestival (TAB) – 14 t/m 16 september – Amsterdam

Liefhebbers voor kleine en middelgrote (inter)nationale bierbrouwers moeten in het weekend van 14 t/m 16 september naar het voormalige marineterrein in Amsterdam komen. Hier vind je topbrouwers uit de hele wereld die zich focussen op liefde- en passievol brouwen, met oog voor een verantwoord milieu en samenleving. Das ook belangrijk natuurlijk! En uiteraard zullen er ook veel vrolijke deuntjes te horen zijn dankzij de verschillende bandjes en artiesten. Dus biertje in de hand en voetjes van de vloer.

Vrijdag 17:00 – 23:00 uur, zaterdag 14:00 – 23:00 uur, zondag 12:00 – 20:00 uur/ Kattenburgerstraat 5, Amsterdam
Klik hier voor meer informatie!

Kannen en Kruiken – 21 t/m 23 september – Maastricht

Wie naast bier ook graag wijn drinkt, moeten op 21, 22 of 23 september naar het diepe zuiden trekken. In het stadspark van Maastricht komen namelijk tijdens het Kannen en Kruiken festival de beste bierbrouwers, wijnhuizen en vinologen bijeen om je hun beste bieren en wijnen te laten proeven. En geen enkel bier (en wijn) festival is natuurlijk compleet zonder lekkernijen. Daarom zullen er meerdere mobiele keukens te vinden zijn. De entree van dit festival is gratis. Je hoeft alleen maar je eerste glas te kopen! Al kijkend naar het aanbod van bierbrouwers werd ik razend enthousiast! Dus ik zeg: “hop hop, naar Maastricht!”

“Hop hop, naar Maastricht!”

Vrijdag 15:00 – 01:00, zaterdag 13:00 – 01:00 uur, zondag 13:00 – 22:00 uur/ Berenkuil 6212, Maastricht/ gratis entree
Klik hier voor meer informatie!

Streekbier Festival – 2 t/m 4 november – Utrecht

Het Streekbier Festival is een jaarlijks terugkerend festival in hartje Utrecht met een lente- en herfsteditie. Dit is uiteraard de herfst variant. Tijdens dit festival kun je genieten van de meest bijzondere bieren uit Nederland. En aangezien het in november best koud kan zijn, doe je dit gelukkig lekker binnen, bij 27 gezellige cafés in de binnenstad. Net even anders dan we van de meeste bierfestivals gewend zijn.

Vrijdag 18:00 – sluitingstijd cafés, zaterdag 15:00 – sluitingstijd cafés, zondag 13:00 – 18:00 uur/ Bij 27 cafés in de binnenstad van Utrecht/ gratis entree

Klik hier voor meer informatie!

Deel je ervaringen met Vrouwen Die Bier Drinken

Wij gaan zeker een aantal van deze festivals bezoeken, maar we zoeken nog gastbloggers die ook graag naar bierfestivals gaan en hierover willen schrijven. Geïnteresseerd? Stuur ons dan even een mailtje.

Geen zin om iets te schrijven, maar wil je ons wel laten weten op welk festival jij te vinden bent? Tag ons dan op Instagram met #vrouwendiebierdrinken. Vinden we leuk! 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.