Bierspellen: dit zijn de 5 leukste

Veel mensen hebben nu vakantie en hebben daarom tijd voor spelletjes! Maar probeer eens wat anders dan het bekende Monopoly of Kolonisten van Catan: doe een bierspel! Speciaal voor jou hebben we onze favoriete bierspellen voor je op een rijtje gezet. Gezelligheid gegarandeerd!

Door: Hanna

Bierspel #1: De Titanic

bierspellen De Titanic

Wie heeft er niet weg gezwijmeld bij Leo danwel Kate tijdens deze filmklassieker van James Cameron? Die arme Jack had prima op die deur gepast GVD!! Sorry, het zit me nog steeds dwars. Laten we er maar één op hem drinken.

Dit bierspel is voor vier tot zes spelers. Je vult een pan/teil/bak met bier en doet een klein laagje bier in een glas. Het glas laat je drijven in de pan. Elke deelnemer heeft een vol glas bier voor zijn of haar neus. Met een dobbelsteen bepaal je wie er mag beginnen. Elk persoon giet daarna om de beurt een beetje bier in het drijvende glas. De persoon die het kennelijk te moeilijk vindt om in het glas te mikken mag kiezen uit twee straffen: een scene uit de film naspelen of een bak ijsklontjes in je kraag aka The Iceberg. Degene die het glas laat zinken moet hem leegdrinken en is daarmee zowel een verliezer als een winnaar. Proost (op Jack)!

#2: Beerpong

Bierspellen Beerpong

Deze traditie is komen overwaaien uit de Verenigde Staten en is een leuke manier om je feestje op krikken. Je hebt hier wel wat spullen voor nodig: een grote langwerpige tafel, 12 grote bekers (bij voorkeur rode Amerikaanse bekers), 2 spoelbekers met water en een ping pong balletje.

Zet de bierbekers in een piramidevorm aan de tafelkoppen, vult deze maximaal voor de helft met bier en zorgt dat er bij elke piramide ook een spoelbeker met water staat. Positioneert je achter je piramide en probeert elke beurt je balletje met een stuiter in een beker van je tegenstander te gooien. Als er een balletje in jouw beker belandt dan moet je deze leegdrinken en weghalen. Zorg dat je na elke beurt je balletje even omspoelt.  Dit spel leent zich goed voor een toernooitje. Je kunt het zowel 1 tegen 1 spelen of 2 tegen 2. Met teams van twee personen is het gezelliger en kun je de alcoholconsumptie goed verdelen en het langer volhouden. Bottoms up!

#3: Beer flip

In navolging op de internetrage #bottleflip is dit een mooi bierspel voor zowel jong (minimaal 18 😊) als oud. Je hebt er niet veel voor nodig namelijk en iedereen zou het moeten kunnen.

Bierspellen Beer flip

Pak een plastic koffiebekertje en vul deze met een klein laagje bier. Iedere speler zorgt dat tie een glas bier in de hand heeft. Om de beurt probeert iedereen het koffiebekertje met een salto omhoog te gooien, zodat deze met de onderkant weer netjes op tafel terecht komt. Wanneer het iemand niet lukt, moet deze voor straf zijn of haar glas leegdrinken. En dan maar hopen dat het drinken de leercurve van het mikken bevorderd.

#4: Mexxen

Bierspellen Mexxen

Het enige wat je voor dit bierspel nodig hebt zijn twee dobbelstenen en eventueel pen en papier om de score bij te houden. Bepaal voor het begin van de ronde wat de inzet is: hoeveel bier moet de verliezer drinken? De uitslag wordt bepaald door het hoogste aantal gegooide ogen. Degene die aan het eind van de ronde het laagste heeft gescoord moet drinken. De puntentelling is als volgt: als je een 5 en een 1 gooi, ,dan telt dat als 51 punten. Bij dubbele stenen telt dat als honderdtal: een 2 en een 2 is bijvoorbeeld 200. De eerste persoon die gooit mag kiezen om 1, 2 of 3 keer te gooien, de overige spelers hebben recht op evenzoveel beurten. De Mexx is het laagste aantal punten in het spel, namelijk 21.

#5: Queensen

Bierspellen Kingsen

Dit bierspel heet officieel Kingsen, maar omdat wij vorstelijke vrouwen zijn, maken we er gewoon lekker ‘Queensen’ van. Dit is een bierspel wat langer de tijd kan innemen en waar de oplettendheid van de deelnemers goed getest wordt. Je zorgt voor een kaartspel en leg deze in een cirkel naar beneden rond een leeg bierglas. Om de beurt moet een speler een kaart omdraaien, de jongste speler begint. De kaart die wordt omgedraaid heeft een bepaalde regel aan zich verbonden:

 • Aas – je bent de Asshole! Plak de kaart met een lik op je voorhoofd. Met deze kaart kun je ontsnappen aan regels die je echt niet wilt.
 • 2, 3 en 4 – Het drinken van het corresponderend aantal slokken bier. Rood = zelf drinken, zwart = aanwijzen wie moet drinken.
 • 5 – Wees een Wijf! Je zegt: Ik heb nog nooit… (en vult dit dan aan). Degene die dit wel gedaan heeft moet één slok bier drinken.
 • 6 – Categorie: Jij verzint een categorie en iedereen moet om de beurt (snel) iemand/iets noemen in die categorie. Bijvoorbeeld: Weermannen (Erwin Krol, Peter Timofeef… etc.) De persoon die als eerste het niet meer weet, moet één slok bier drinken.
 • 7 – Juffen met de tafel van 5 en 7: Jij begint met 1, de speler na jou zegt 2 en zo telt iedere speler door. Bij een 5, een 7 of een getal uit de tafel van 5 of 7 zeg je JUF en draait de richting. (Bij 35 wordt de richting bijv. 2x gedraaid en blijft het dezelfde kant op gaan).
 • 8 – Wacht! Degene die na jou aan de beurt is, moet een beurt overslaan.
 • 9 – The Thumb: De persoon die de 9 heeft mag wanneer hij/zij wil zijn/haar duim op de rand van de tafel zetten. Alle andere spelers moeten dit dan ook doen; de persoon die als laatste zijn/haar duim plaatst moet één slok bier drinken. Je houdt deze ‘kracht’ totdat iemand anders een 9 draait.
 • 10 – Iedereen moet één slok bier drinken.
 • Boer– verzin een regel. Wie deze regel overtreed moet één slok bier drinken.
 • Vrouw– Je bent de Queen! Je kunt het spel beïnvloeden door af en toe (onopvallend) een vraag te stellen. Als iemand je ‘normaal’ antwoord, moet die persoon één slok bier drinken. Wordt je beantwoord met een ‘wedervraag’, dan moet jij één slok bier drinken. Je houdt deze ‘kracht’ totdat iemand anders een vrouw draait.
 • Koning – KING: vul 1/4 van het glas in het midden van de tafel; de persoon die de 4e Koning pakt, moet dus het laatste kwart in het glas doen en het glas opdrinken.
De eerste die de cirkel van kaarten rondom het glas op tafel doorbreekt moet een glas bier leegdrinken.

*Dikke tip van ons: wij raden aan om bij bovenstaande bierspellen geen zware biertjes te drinken, maar gewoon bij pils te blijven. Dit gezien het drinktempo. 

Cheers! 

5 bierspellen uitgelegd door Vrouwen Die Bier Drinken

2 gedachten over “Bierspellen: dit zijn de 5 leukste

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.