Review: Radler Kwarktaart

Keukenprinses en liefhebber van bier? Dan is deze blog iets voor jou. Homemade Bakmixen vroeg ons om een Radler Kwarttaart uit te proberen. Maar natuurlijk! Want naast bier, houden we ook erg van taart. En wat fantastisch dat die twee heerlijkheden eindelijk gecombineerd worden. Hoog tijd om die combinatie eens te testen.

Door: Meike

Een paar dagen na het contact met Homemade Bakmixen ging bij mij de deurbel. Met een baby op mijn arm deed ik open, alwaar een een vrolijke postbode mij ‘De verfrissende verrassing van de zomer!’ overhandigde. “Speciaal voor jou” grapte de postbode (zie foto om die grap te begrijpen). Mijn dag kon toen al niet meer stuk. Nieuwsgierig opende ik de doos, die ik wel wat groot vond voor alleen een pak taartmix. Dat kwam omdat het pakket niet alleen de kwarktaartmix, maar ook een springvorm en een flesje Amstel Radler bevatte. Super attent natuurlijk. Het enige wat ik zelf nog moest kopen was kwark, boter en slagroom en deze keukenprinses kon aan de slag.

Radler kwarktaartmix_ Vrouwen Die Bier Drinken_ pakket

Dus ben ik aan het ‘bakken’ geslagen, voor zover dat mogelijk is bij een kwarktaart die niet in de oven hoeft. Voor deze taart heb ik overigens niet de meegestuurde Amstel Radler, maar de Bastaard Gember & Citroen (radler) van Hertog Jan gebruikt. Deze kwam immers als winnaar uit onze Vrouwen Die Bier Testen proeverij. Het bereiden van de Radlertaart was super simpel. Je smelt boter in een pan en voegt daar de kruimelmix voor de bodem aan toe. Die druk je goed aan in de springvorm. Dan is het tijd om de kwarktaartmengsel te maken door de kwark, slagroom en kwarktaartmix bij elkaar te gooien en die te mixen. Vergeet ook vooral het bier niet! Vervolgens giet je het mengsel op de bodem en laat je de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. En klaar is je taart! Kind kan de was doen.

Geraspte limoenschil en wat schijfjes limoen voor de finishing touch, en toen was het tijd om de taart te testen. Hanna en Irene kwamen langs om mee te snoepen. De taart werd in grote punten verdeeld en gulzig gingen de eerste happen naar binnen. ‘Vet lekker dit!’, riep de een. ‘Mond vol friszoete kwark’, volgens de ander. Een fijne combinatie van fris en romig, zo luidt eensgezind het oordeel. Maar wat proeven we van de toegevoegde Bastaard? Verrassend genoeg heel veel! Romiger en voller van smaak dan bijvoorbeeld de standaard vanille-kwarktaart. Maar toegegeven: de geraspte limoenschil – een eigen inbreng – maakte het geheel helemaal af.

Radler kwarktaartmix_ Vrouwen Die Bier Drinken_met limoen

Gaan we deze kwarktaart nog eens “bakken”? JA! Maar we zijn (natuurlijk) eigenwijs, dus wij willen dit ook wel eens met een ander biertje proberen. Een kwarktaart met Radler grapefruit, of Liefmans bijvoorbeeld. Een smakelijke Weizen of Saison aan het recept toevoegen klinkt ook goed. Kortom, de Radler kwarktaart valt in de smaak bij deze drie bierdrinkende vrouwen, maar nodigt ook uit tot experimenteren.

Jullie nog suggesties?

Disclaimer: Vrouwen Die Bier Drinken wordt niet gesponsord door Homemade Bakmixen. Wel hebben we het pakket gratis toegestuurd gekregen. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.