Is het al komkommertijd? Met deze tips wordt jouw zomer 100% ontspannen

Met een WK Voetbal zonder Nederlands elftal en een hittegolf die over Nederland trekt is het een lome, ontspannen start van de zomer. Met deze tips kom jij voor de buis, met een boek of op het terras helemaal tot rust. Biersuggesties inbegrepen!

Door: Irene

Volg onderuitgezakt het WK, Wimbledon of Tour de France

Het was voor veel voetballiefhebbers een enorme teleurstelling toen Nederland zich niet wist te kwalificeren voor het WK. Gelukkig is er nog steeds genoeg geklets over voetbal op televisie. Kijk naar NOS Studio Rusland en VI Oranje Blijft Thuis, voor heerlijk ontspannen gekwebbel en zak rustig weg in je (lounge) bank. Biersuggestie bij de zorgeloze voetbalpotjes: Paljas, een lekkere Belgische IPA.


Op Wimbledon is Nederland wel vertegenwoordigd. Onze ogen zijn gericht op sporty lady Kiki Bertens, die voor de tweede jaar op rij de derde ronde wist te bereiken. Venus Williams is haar volgende tegenstander, een wedstrijd om naar uit te kijken. Hoge verwachtingen? Niet echt, dus je zult geen last hebben van enige vorm van spanning.
En dan start komend weekend de Tour de France. Dat bier en fietsen hand in hand gaan vertelde Marie-Louise ons al in haar gastblog. Hoewel we zelf niet op de fiets klimmen, is de combinatie wielrennen kijken en bier drinken toch perfect. Dus pak er een lekkere koude Kwaremont bij en geniet van de lange linten wielrenners die telkens weer voorbij komen en de slaapverwekkende commentaren tijdens die urenlange bergetappes. Liever toch wat frisser blijven? Kies dan een Radler (lees hier over onze favoriet).

In de boeken, niet achter het fornuis

Vakantietijd betekent boeken lezen. Bij veel mensen komt het er in hun dagelijkse leven niet van en wordt de vakantieperiode massaal aangegrepen om boeken te lezen. Met de discussie rond het thema van de Boekenweek, ‘De moeder de vrouw’, nog vers in het geheugen komen wij met een paar passende tips. Het CPNB, organisator van de Boekenweek, ging (terecht) diep door het stof toen meer dan 200 mensen uit de literaire wereld in het NRC Handelsblad een petitie ondertekenden. Het thema werd allesbehalve gezien als ode aan de vrouw, en dat zowel het Boekenweekgeschenk en essay worden geschreven door mannen maakte de ergernis nog groter. Daarom is het tijd om deze zomer voor de vrouwelijke schrijver te kiezen! Denk aan een Esther Gerritsen, Simone van der Vlugt of Marente de Moor. Wat we erbij drinken? Een frisse Vedett, een bloemige Offspring (favoriet bij alle vrouwen van de Lente proeverij!) of de pittigere Spring Blossom.

Genoeg gelummeld, tijd voor het terras

Ben je klaar met voor de buis hangen, is je boek uit en heb je zin in wat gezelschap? Zoek vrienden op en ga naar het terras. De alternatieve terrasbiertjes (lees de gastblog van Esmee) zijn een must voor de ervaren vrouwen die bier drinken. Onze tip? Probeer ze allemaal! Wel op een verantwoorde manier natuurlijk.


Weet jij nog andere tips om zorgeloos te relaxen deze zomer? Of heb je een goeie biertip? Laat maar weten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.