Review: THOMS Stadsbrouwerij

Review Thoms Stadsbrouwerij Rotterdam door Vrouwen Die Bier Drinken

Rotterdam heeft sinds kort een nieuwe stadsbrouwerij. Aangezien Vrouwen Die Bier Drinken op de hoogte wil zijn van de brouwerijen en taplokalen die Rotterdam rijk is, namen wij snel een kijkje. De eerste zaterdag dat ze open waren stonden wij op de stoep, met aanhang, om kennis te maken met de nieuwe aanwinst in het centrum van onze Maasstad.

Door: Hanna

Cocktailbar of brouwerij?

Het eerste wat opvalt als je binnenkomt is het grootse interieur met de hoge plafonds. Kleurrijke retro reclameborden maken het geheel vrolijk met een vintage look. De chique meubels in chesterfield stijl en rode lederen banken zetten je in eerste instantie op het verkeerde been: is dit een cocktailbar? Zodra je verder de zaak inloopt wordt het geheel iets stoerder en meer industrieel. De hoge tafels met ingebouwde taps en de zichtbare grote biertanks laten geen twijfel mogelijk: hier kom je om bier te drinken. Dus dat hebben we gedaan!

Impressie Thoms Stadsbrouwerij Rotterdam

THOMS bier

Al het bier op de kaart is, hoe kan het ook anders, gebrouwen in de tanks achter in de zaak. Niet verkrijgbaar in fles en de concurrerende brouwers zijn ook nergens te vinden. Je moet het doen met vijf bieren: THOMS Keilen, THOMS Weizen, THOM NEIPA, THOMS Brut IPA en THOMS Hoppy Pale Ale. Toen we erachter kwamen dat de brouwers van deze bieren leerlingen zijn van Peter Rouwen, de geestesvader van Brouwerij Noordt, verbaasde ons dat niks. Net als het merendeel van de biertjes uit het Oude Noorden zijn deze THOMS allemaal lekker fris, goed door te drinken en niet (te) heftig qua smaak. Na alles van de kaart te hebben geproefd werd de Hoppy Pale Ale toch wel onze favoriet. Smaakvol, fruitig en een goede doordrinker. Wij werden er wel hoppy van.

De extra’s

We werden erg blij van het glaswerk. De lange smalle pullen waarin het bier geserveerd wordt zijn fijn en handzaam. Wie had ooit gedacht dat een bierpul ook chique kon zijn?! De perfecte accessoire voor je bierselfie. De happen op de kaart stillen de honger van de bierdrinker meer dan voldoende. Zo krijgen de bitterballen nog een extra Rotterdams randje door de krotenmosterd die verrassend lekker is (ech wel). De dinerkaart bestaat uit straightforward en comfort food. Alles wordt geserveerd door vriendelijk en casual personeel dat geheel in stijl van de stadsbrouwerij gekleed is. Wij denken dat dit overdag een prima hang out is voor ouders met kleine kinderen, maar daarvoor ontbreken helaas de kleurplaten en verschoontafels in beide wc’s nog.

Final verdict

THOMS stadsbrouwerij is een uitgaansgelegenheid die qua esthetiek geheel past in de buurt. Midden in het centrum en dichtbij de Meent waar normaal de duurdere winkels, cocktailbars en wijnbars te vinden zijn. Een stuk chiquer dan de andere stadsbrouwerijen en daarmee springen ze in een gat. Wij durven zelfs te wedden dat THOMS ervoor zorgt dat menig vrouw, die normaal niet veel bier drinkt, toch eens een pulletje aan haar lippen zet. Deze stylish gelegenheid kan niet anders dan vrouwen aantrekken, zeker met de weekendprogrammering incl. dansbare tunes. Ben je al fan van bier en zoek je nog een ideale locatie voor het vieren van je voetbalkampioenschap, een vrijgezellenfeest of vriendinnenclub? Boek dan een tafel met tap en giet je eigen pulletje vol. Leuk toch?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.