Mama mag weer drinken!

Met een hand op het toetsenbord en met de andere hand op de speen van mijn pasgeboren zoon (zodat die in zijn mond blijft), schrijf ik deze blog. Dat is nu mijn nieuwe werkelijkheid. Vijf weken geleden werd ik namelijk moeder van een lief jongetje genaamd Jakob. Alles rondom het ouderschap is nieuw, spannend en super leuk. Maar dat ik na 9 maanden eindelijk weer aan het bier mag is ook heerlijk en maakt mij nog gelukkiger. Deze vreugde deel ik graag met jullie.

Door: Meike

Mijn eerste biertje na 9 maanden was heerlijk. Dit was een Noordtsingle van Brouwerij Noordt tijdens het Palace Bon Ton festival op het Pijnackerplein in Rotterdam. Ik zat in mijn eentje aan een tafeltje. Al mijn tafelgenoten waren elders (eten halen of ervoor zorgen dat hun tweejarige dochter zich niet van kant maakte op de glijbaan). De eerste slok bier heb ik dus in het goede gezelschap van Jakob genomen. En wat was dat fijn. Die heerlijke frisse smaak was een welkom cadeau na de bevalling en het kraambed (waarvan ik je de details verder zal besparen, want het moet wel gezellig blijven ;-).

Bier wanneer ik dat wil

Helaas moest ik het destijds bij 1 biertje houden, omdat ik borstvoeding gaf. Aangezien het ongeveer 2 uur duurt voordat de alcohol je lijf verlaat kon ik alleen op gezette tijden een biertje doen. Want je zoon via de tiet dronken voeren is ook weer zo wat. Helaas liep het geven van borstvoeding niet vlekkeloos, dus ben ik overgestapt op flesvoeding. Jakob heeft daar gelukkig geen problemen mee en ik eigenlijk ook niet, want dat betekent dat ik nu mag drinken op de momenten dat ik dat wil. En er zijn genoeg momenten dat ik behoefte heb aan een biertje in mijn nieuwe leven als moeder.

“Want je zoon via de tiet dronken voeren is ook weer zo wat”

Inmiddels heb ik al wel wat meer ‘biermomenten’ gehad. Zo dronk ik op mijn balkon een lekkere Becks en een stoombiertje bij Brouwerij De Pelgrim in Rotterdam. En afgelopen weekend ben ik (met kind) een kijkje gaan nemen in de nieuwe Stadsbrouwerij van Thoms in Rotterdam. Zeker een aanrader! Een blog hierover volgt snel.

Mama heeft een biertje nodig

Een kind krijgen is natuurlijk een prachtig geschenk van moeder natuur, maar het is geen geheim dat het ouderschap niet altijd even makkelijk is. Mijn mede blogster Hanna schreef hier al eerder een blog over. Ik zal eerlijk zijn: de eerste weken van het ouderschap vielen zwaarder dan ik had verwacht. Mijn vriend en ik hadden 99% van de tijd geen idee wat we aan het doen waren. De leercurve is zeer steil en bestaat voornamelijk uit trial and error. Daarnaast is onze slaapcyclus al vanaf dag 1 verstoord en weten we soms van voren niet meer dat we van achter leven. Dan is een biertje op zijn tijd een smakelijk cadeautje.

Gelukkig gaat het steeds beter als kersverse ouders, ook al voelt het soms nog als vader en moedertje spelen. En onze zoon is super lief en schattig. Ik geniet dan ook volop van het moederschap. Met af en toe een biertje erbij!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.