Review: Tripel 888 en François Grand Cru

Toen wij door BierCulinair.nl werden benaderd om twee bieren te proeven zeiden wij gelijk volmondig JA. Vallen de François Grand Cru en Tripel 888 in de smaak bij Vrouwen Die Bier Drinken? Lees hier onze kritisch verfrissende, maar ook enthousiaste beoordeling.

Door: Hanna

De inhoud van de fles

Zittend in de zon openen wij verwachtingsvol het eerste flesje. De Tripel 888 maakt ons nieuwsgierig, want de fles is chique en mysterieus. Maar voordat wij de verpakking beoordelen, beginnen wij met het belangrijkste: de inhoud.

Vrouwen_Die_Bier_Drinken_Tripel888_2

Tripel 888

De eerste reactie van de vrouwen is unaniem: heftig lekker! Met een klein fruitig zoetje en 8,8% alcohol is het verraderlijk goed weg te drinken. Dit mooie goudkleurige en troebele drankje geeft je het idee dat Affligem en Duvel een prachtige liefdesbaby hebben gemaakt. De droge afdronk zorgt dat de vrouwen die dit bier testen naar meer snakken. Dit blonde bier is een geluksbrenger. Speciaal ontwikkeld voor de Aziatische markt, zo lezen wij op hun website, waar het getal 8 voor geluk staat. Bijgelovig zijn wij niet, maar van dit bier worden wij wel erg gelukkig.

Vrouwen_Die_Bier_Drinken_Tripel8883

François Grand Cru

Grand cru is een term die normaliter is weggelegd voor wijnen. Het betekent letterlijk grote oogst en impliceert een hoge kwaliteit. Dat klopt wel als we de eerste slok nemen. François is een uniek bier dat wordt gemaakt met 4 soorten hop en 4 verschillende biergisten. Daarnaast heeft het bier een ‘champagne behandeling’ gekregen: 4 keer draaien en keren. Deze drank is met 9% alcohol weer een pittige binnenkomer. De smaak is meer bitter dan de vorige en minder zoet. Het gaat qua smaak meer richting een stout, maar het doet sommige vrouwen ook denken aan een minder zoete Karmeliet. Het is volwassen drinkgenot voor de ervaren bierdrinker.

Vrouwen_Die_Bier_Drinken_Francois

De buitenkant van de fles

Vrouwen Die Bier Drinken kijken ook altijd naar de buitenkant (bierlabel en flesje), want dit draagt bij aan de totaalervaring. Tripel 888 maakt hier een goede indruk: wat een luxueuze uitstraling. Dit bier zou niet misstaan in een luxe nachtclub of chique restaurant. Wij zouden hier maar al te graag mee gezien willen worden op een netwerkborrel met mantelpak en vers gelakte nagels. Zie je het al voor je? Wij wel! Uit het schap van de slijter zullen we het niet snel pakken want tussen alle hippe, felgekleurde bierlabels zal de fles toch een beetje verbleken.

De François Grand Cru gooit helaas geen hoge ogen. Het lettertype is te frivool en doet denken aan een olijk logo in Comic Sans voor een dierentuin. Wij vinden het helemaal niet passen bij de inhoud van het flesje! De flesvorm is speels en doet denken aan een wijnfles, wat verwijst naar de exclusieve champagne-behandeling van deze Grand Cru. Tip: zoek een leuke artist collaboration om een logo te ontwerpen passend bij de nette fles en het intense drankje.

Het bijpassende glaswerk past goed bij de hoge kwaliteit van de bieren. De grote bel met knik en lange steel ziet er sierlijk uit waardoor de kleur van het bier goed tot zijn recht komt. Een goede aanwinst voor de buffetkast van de bierliefhebber of een prachtig geschenk.

Vrouwen_Die_Bier_Drinken_Reviewfrancois

Eindoordeel

Vrouwen Die Bier Drinken concluderen: wat een smakelijke bieren! Dit zijn twee kwaliteitsbieren die goed passen bij speciale gelegenheden. Bovendien zullen deze de dorst van de echte bierliefhebber meer dan genoeg stillen. Bijzonder qua smaak en uitstraling. Qua marketing voelen deze vrouwen zich echter niet allemaal aangesproken. Donkere, mysterieuze flessen met geweldig lekkere inhoud, maar je moet dan eerst overtuigd worden om die te proeven. Wil je als biermerk een bredere markt aanboren, of in elk geval iets toegankelijker overkomen? Denk aan dan vooral ook aan passende marketing, want die eerste indruk is echt belangrijk.

Heb jij een product dat je door Vrouwen Die Bier Drinken wilt laten testen, proeven of beoordelen? Neem dan contact met ons op!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.