Gastblog van Marleen: 5 toffe barvrouwen delen hun favo biertjes

Marleen, 22 jaar, werkt bij Stadscafé Het Refter: een café in één van de oudste gebouwen van Zwolle en met een bizar ruim aanbod aan (speciaal)bieren. Marleen vroeg ons of ze met een aantal van haar vrouwelijke collega’s hun favoriete biertjes op Vrouwen Die Bier Drinken mochten delen. Ja, dat mag! Want biertips van toffe barvrouwen zijn altijd welkom!

Twee heren die op een drukke vrijdagavond aan de bar komen zitten bij Het Refter. Vrijwel direct komt er de vraag of ik de bierkaart voor ze heb. “Natuurlijk! Maar kan ik eventueel een lekker biertje adviseren?”. In meer dan de helft van de gevallen krijg ik toch een beetje een rare blik of de vraag “oh, dus jij hebt er wel enigszins verstand van?”.
Het mooiste daarvan vind ik dan toch wel dat ik met trots kan vertellen dat ik dat zeker “enigszins” heb. En met mij, ook al mijn andere vrouwelijke collega’s.

In meer dan de helft van de gevallen krijg ik toch een beetje een rare blik of de vraag “oh, dus jij hebt er wel enigszins verstand van?”

We werken met z’n allen bij Het Refter in Zwolle, een biercafé in een gedeelte van een oud klooster met zo’n 24 bieren op de tap en nog ongeveer 265 bieren op fles. En met alle dames proberen we ook oprecht om zoveel mogelijk te proeven, te weten hoe ons assortiment smaakt, en een avondje lekker biertjes drinken net wat leuker te maken voor onze gasten.

Ik zou jullie dan ook graag willen voorstellen aan een aantal van mijn onwijs toffe vrouwelijke bierdrinkende collega’s en daarbij ook hun favoriete biertje!

Meike: Vedett, Extra white

dav

“Nu het terrasseizoen weer is geopend, kan ik niet wachten tot we dit biertje weer op de tap hebben! Het is een heerlijk fris biertje, maar ook mooi romig. Perfect om te drinken in het zonnetje”

Wieb: Brewdog, Elvisjuice

dav

“Heerlijk bitter, maar dan ook weer niet te bitter. Je drinkt ‘em vet makkelijk weg mede dankzij de very fijne grapefruitsmaak die je proeft, maar ook vooral ruikt. Plus dat er een briljant verhaal aan het biertje vastzit.

Denise: Brouwerij ’t IJ, Zatte

dav

“Altijd als ik een IJ Zatte drink wordt het gewoon een mooie avond! Een mooie stevige, zoete tripel uit onze hoofdstad. Een perfect biertje voor na een avond werken”

Sanne-Floor: Corsendonk tripel gold

Gastblog vrouwen die bier drinken cafe het refter Sanne-Floor Corsendonk tripel gold

“Ik werk hier sinds het begin en ben vrij snel verliefd geworden op dit bier. Het is heerlijk vol van smaak, licht kruidig, maar ook weer zoet. Heerlijk om echt even de tijd te nemen voor dit biertje”.

Marleen: Gouden Carolus tripel

dav

“En dan nu dus mijn eigen favoriete bier. Ik vind alle bieren uit de Gouden Carolus serie echt fantastisch, maar als ik moet kiezen is de tripel toch echt mijn favoriet. Eén van de eerste bieren die ik via untappd (een sociaal netwerk voor bierliefhebbers) kon inchecken. Toen ik het biertje voor het eerst proefde kwam het van de fles hier in Het Refter. Toen ik vervolgens met mijn vriend een aantal dagen naar België ging, moest ik hoe dan ook langs brouwerij het Anker om dit van de tap te drinken. En wauw dat was echt fantastisch! Doordat ik toen ook meer over het echte brouwproces heb geleerd en veel meer andere leuke details, ben ik nog meer van dit bier gaan houden”

Mocht je dus ooit in de buurt zijn van Zwolle, kom vooral een biertje bij ons drinken. We helpen je met heel veel liefde om jouw favoriet te vinden 🙂

Ook gastblogger worden?

Wil jij net als Marleen graag een gastblog schrijven voor Vrouwen Die Bier Drinken? Stuur ons dan een mailtje of stuur een bericht via Facebook of Instagram!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.