Gastblog van Esmée: Alternatieve terrasbiertjes!

Hoegaarden Wit, Liefmans Fruitesse en een Radler. Allemaal biertjes die iedereen graag drinkt op het terras op een warme zomerdag. Maar zijn er tegenwoordig niet veel meer mooie alternatieven? Bierliefhebber en gastblogger Esmée vindt deze biertjes lekker, maar ook wel een beetje saai. Dat kan spannender en uitdagender vindt ze. Daarom deelt Esmée vandaag haar favoriete alternatieve terrasbiertjes met jullie!

Vedett Session IPA

Brouwerij Duvel Moortgat heeft met de Vedett Session IPA van 2,7% een laag alcoholische IPA op de markt gebracht. Sowieso zijn IPA’s erg populair tegenwoordig, maar met het zonnetje op je bol hakken de bieren er natuurlijk iets harder in. Vandaar dat dit bier ideaal is gezien het lage alcoholpercentage. Het eerste wat je verrast zijn de frisse aroma’s die je ruikt; citrus en dennenhars!  De smaak is vol met een frisse bitterheid, iets wat heel lastig te bereiken is in een laag alcoholisch bier. Ik lust er hier wel een paar van hoor als de zon lekker doorbreekt!

Vedett-Session-IPA-Vrouwen die bier drinken

It’s a Blonde! Brouwerij Kees

Did you have your blond today? Niet? Zoek niet verder, want dit bier moet je gedronken hebben. Dit nieuwe bier van Brouwerij Kees is een mooi blond bier, met klassieke smaken als koriander en Belgische gist. Je herkent ook meteen dat dit bier van Brouwerij Kees is door de typische hoppige afdronk. Voor op het terras is dit blonde bier van 6% een supermooi alternatief!

Gebrouwen door Vrouwen Gin Weizen

Gebrouwen door Vrouwen kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Dit frisse witbier van 6% is gebrouwen met zowel gerst, tarwe als speltmout. Dat is wat dit bier een heerlijk vol karakter geeft. Ook de toevoeging van Gin kruiden, zoals natuurlijk jeneverbes, geven dit bier een hele fijne verfrissende smaak. En zoals de naam ook zegt is dit bier géén weizen, als je het als een echte Brabo als ik uitspreek. Dit bier is namelijk niet volgens het Duitse Reinheitsgebot gebrouwen. Dat komt door de toevoeging van de Gin kruiden. Ook als is het biertje gebrouwen door vrouwen, is het niet alleen voor vrouwen. Mannen zullen ook zeker genieten van dit heerlijke witbier. Echt een heerlijke aanrader dus!

St. Christoffel Weizen-IPA

Dit type bier kennen we nog niet, een dunkelweizen die gedryhopt is. Dit betekent dat de hop niet tijdens het koken wordt toegevoegd, wat normaal gesproken gebeurt tijdens het brouwproces, maar na het koken. Natuurlijk een gekke combinatie, een Duitse Weizen en een Amerikaanse IPA, maar dat gaat blijkbaar ontzettend goed samen! Dit bier heeft een hele goede balans tussen de frisheid van een Weizen en de bitterheid van een IPA. Een biertje voor alle bierliefhebbers. Dit bier is 6,5% met een goede doordrinkbaarheid, zoals ik zelf gisteren in de praktijk heb ondervonden. Dit is er echt een die je moet bestellen.

@biertjebijesmee

Persoonlijk ben ik ontzettend fan van deze bieren en brouwerijen. Hopelijk heb ik wat inspiratie gegeven voor aankomende zomer. En wil je nog meer biertips? Neem dan eens een kijkje op mijn instagrampagina  @biertjebijesmee! Proost!

Biertje bij Esmee - Vrouwen die bier drinken

Ook gastblogger worden?

Wil jij net als Esmée graag een gastblog schrijven voor Vrouwen Die Bier Drinken? Stuur ons dan een mailtje of stuur een bericht via Facebook of Instagram!

Een gedachte over “Gastblog van Esmée: Alternatieve terrasbiertjes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.