Gastblog van Marie-Louise: Bier en fietsen gaan hand in hand

Banden pompen, cassette poetsen, fiets klaarmaken. Het wielerseizoen is weer begonnen! Bijna net zo hip als bier is tegenwoordig het wielrennen. Een wielerkoers gesponsord door speciaalbier is geen uitzondering, en dat is goed nieuws wat mij betreft. 

Bier prominent bij start en finish

Amstel bier aan de start van de Amstel Gold race, Primus is één van de hoofdsponsoren van de Eneco Tour en Kwaremont staat prominent aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne, om maar een paar profkoersen te noemen. Maar ook in de recreatieve tochten is het meer regel dan uitzondering. De Ename Classic, La Chouffe Classic, Abdijentocht La Trappe zijn maar een paar voorbeelden. Fiets-tourtochten georganiseerd bij, of in opdracht van een biermerk, het is in. Als fervent wielrenner (recreatief) kan ik geen fietsevenement bedenken zonder biersponsor.

Die eerste slok

Is dat erg? Zeker niet, integendeel zelfs. Misschien herken je het wel: de laatste kilometers van die prachtige tocht tot aan de finish. Nog een laatste puist over, de laatste afdaling en het laatste stuk wind tegen. Vermoeidheid en zadelpijn slaan toe en je vraagt je af waarom je het toch iedere keer weer doet. Als vrouw die van bier houdt, weet ik het wel. Behalve het heerlijke gevoel van overwinning na de finish, ga ik toch ook echt harder trappen van de gedachte aan dat koude biertje dat bij de finish op me wacht! Niets is lekkerder dan na een flinke inspanning de eerste slok te nemen. Waarom heeft bijna iedere sportvereniging immers een kantine? Bier en een vette hap, het is een fijne combinatie na het sporten.

VrouwenDieBierDrinken_gastblogML

Bier bevordert herstel

En wist je dat één à twee biertjes na het sporten niet eens zo slecht voor je is? De koolhydraten in bier bevorderen het herstel, omdat de calorieën erdoor worden aangevuld. Daarnaast is in verschillende onderzoeken aangetoond dat 2 biertjes hetzelfde effect hebben op je herstel als water, als het om hydrateren gaat. Nu moet je natuurlijk niet direct overdrijven… Een biertje na een inspanning komt harder aan dan zonder inspanning en daarnaast werkt alcohol vochtafdrijvend, terwijl je juist vocht nodig hebt. Vergeet daarom zeker niet om naast je welverdiende biertje(s) gewoon je bidon nog eens te vullen met water wanneer je besluit om het niet bij deze twee biertjes te houden.

Veel fietsplezier en vergeet jezelf na afloop vooral niet te belonen met een lekker speciaalbiertje!

VoruwenDieBierDrinken_Marie_Louise

Wil jij ook een gastblog schrijven voor Vrouwen Die Bier Drinken? Laat het ons weten door te mailen naar: vrouwendiebierdrinken@gmail.com.

3 gedachten over “Gastblog van Marie-Louise: Bier en fietsen gaan hand in hand

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.