Vrouwen Die Bier Drinken genomineerd voor Liebster Award!

Je leest het goed: we zijn genomineerd voor een Liebster Award! Nooit gehoord van deze award? Wij stiekem ook niet, maar we zijn er wel erg blij mee. Het is namelijk een award die bedoeld is om nieuwe blogs te ontdekken en te ondersteunen. Erg fijn om te zien dat onze blog wordt gelezen en gewaardeerd. Nu is de beurt aan ons jou te inspireren met nieuwe blogs en om te strooien met complimenten. Hier komt ‘ie:

Door: Hanna

Het dolce leven!

Ten eerste willen we de persoon bedanken die ons genomineerd heeft. Nienke van het dolce leven is haar geluk gaan zoeken in Italië en schrijft daar een enthousiaste blog over. Soms jaloersmakend en duidelijk beter weer dan hier in ons koude kikkerlandje. Thanks voor je lovende woorden en fijn dat je je in onze blogs herkend. Oh en Nienke, er zijn echt ontzettend veel goede brouwerijtjes in Italië die heerlijke biertjes maken. Mocht je er een keer een gastblog over willen schrijven, dan ben je meer dan welkom!

5 vragen

Een onderdeel van deze nominatie is het beantwoorden van een vijftal vragen die Nienke voor ons verzonnen heeft.

Wat wil je graag bereiken met je blog?
Vrouwen Die Bier Drinken bestaat uit 3 vaste bloggers: Meike, Irene en Hanna. Daarnaast zijn gastbloggers altijd welkom om hun verhaal te vertellen. Omdat lifestyle blogs vaak gaan over health/dieet, fitgirls of koken vonden wij het tijd voor een blog voor de bierdrinkende vrouw (wat overigens nog steeds gezonde fitgirls kunnen zijn die van koken houden ;)). Met als doel te laten zien dat er niet één soort vrouw bestaat, de stereotypering te doorbreken en een community van powervrouwen in het leven te roepen. Kenmerkend voor vrouwen die bier drinken is dat zij vaak een tikkeltje tegendraads zijn en zich niet altijd herkennen in de typische vrouwendingen. Wij schrijven op een eigenwijze manier over bier en alles daaromheen dat wij interessant, opvallend of tof vinden. Een lifestyle blog waar je leest over onze (drink)ervaringen, tips en onderwerpen die passen bij jouw interesses en smaak.

Als je een land zou moeten kiezen om naar toe te emigreren, welk land zou je kiezen?
Wij zouden met alle liefde Nienke achternagaan: Italië heeft lekker eten, lekker weer, kunst én niet te vergeten een rijke brouwcultuur.

Waar word je echt gelukkig van?
Een lekker koud biertje drinken op een zonnig terras omringt door vrienden.

Wat is tot nu toe het hoogtepunt van je blog?
Lastige vraag! We kregen veel reacties op onze proeverij van alcoholvrij bier, wat hartstikke hip is nu. Ook was de blog waarin Meike haar zwangerschap bekend maakte er een die veel (blije) lezers trok. Verder is het ook bizar om te zien dat ons Instagram account de hele wereld over gaat. Dat hadden we van tevoren niet echt zien aankomen.  

Welke tips zou je andere beginnende bloggers willen geven?
Zorg dat je regelmatig content post, al is het een korte blog of gewoon simpelweg een Instagram of Facebook post. Zo houd je je publiek vast!

And the nominees are…

Uiteraard mogen wij ook een vijftal blogs nomineren en hen enerverende vragen stellen. De volgende blogs krijgen van ons een flinke dosis kudos (en een beetje huiswerk)!

010 beerblog
Onze mede Rotterdammer Tina is ook een vrouw die graag bier drinkt en schrijft hierover een leuke, informatieve en Engelstalige blog. Ze is een echte biersommelier die evenementen afgaat en beer reviews post. Daarnaast erg actief op Untappd (een app waar je bier kunt beoordelen). Zeker een aanrader voor bierliefhebbers!

https://010beerblog.com/

Cultureboost
Ook drie dames die over veel verschillende onderwerpen schrijven met één algemene deler: verwondering over een ander. Zo hebben wij vooral genoten van hun blog ‘Nederland bierland 2.0’ waarin zij de heropleving van de speciaalbier en brouwerijcultuur in Nederland aanhalen. Ga zo door ladies!

http://cultureboost.nl/

Craftbeergirl
Naast een geoliede social media guru (een instagram om af te likken en een van de trekkers van het in-craft-beer network op facebook) is deze Russisch Britse dame ook een fervent bierliefhebber en kenner. Dit brengt zij graag over op haar lezers en neemt ze in haar blogs mee op reis door heel Nederland. De website is echt prachtig #jaloers #fangirl.

http://craftbeergirl.nl/

Firma van Schie
Daphne schrijft over dingen waar ze blij van wordt: cake & creativity. Haar blogs variëren van lekkere recepten tot grafisch ontwerp (met free printables!). Ook leuk dat ze een kleine webshop heeft met ontwerpen waar je je huis of correspondentie mee kan opfleuren. Je kunt wel zien dat Daphne een grafische achtergrond heeft want de website ziet er prachtig uit met mooie afbeeldingen en rustige opmaak.

http://firmavanschie.nl/

Speciaalbiertjesblog
We willen ook graag deze Nederlandstalige bierblog nomineren. Amanda is een biersommelier in spe die graag schrijft over haar passie: bier. Je kunt je lang vermaken op haar website want ze schrijft binnen veel categorieën: fietstochten, boeken, bierboxen, brouwerijbezoeken en onze favoriet: where to be(er). Alsof dat nog niet genoeg is maakt ze ook nog vlogs en heeft ze een webshop. Wij kunnen nog veel leren van haar!

http://www.speciaalbiertjesblog.nl/

Huiswerk

Het is aan alle genomineerden om de onderstaande vragen te beantwoorden.

 1. Wie was jouw grote vrouwelijke rolmodel in je leven?
 2. Wat vind jij van de afbeelding en representatie van vrouwen in de media?
 3. Op een schaal van 1-10, hoeveel hou je van bier en wat zijn jouw favoriete biertjes?
 4. Welke reclamefilmpje is jou het meest bijgebleven en waarom?
 5. Welke van jouw blogposts is er echt een die je MOET lezen?

Er zijn regels gebonden aan de Liebster Award, namelijk:

 • Bedank de persoon die jouw blog heeft genomineerd en post een link naar zijn of haar blog
 • Plaats een foto van het award op je blog
 • Beschrijf jouw favoriete blog
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou genomineerd heeft
 • Nomineer jouw favoriete blog
 • Bedenk zelf vijf nieuwe vragen voor de nieuwe genomineerden
 • Kopieer de regels in je blog
 • Informeer de bloggers die jij genomineerd hebt en stuur ze een link van je blog.

Misschien heb jij nog tips voor ons om onze blog verder te ontwikkelen? Of weet jij nog een ontzettend goede blog waar wij ook blij van kunnen worden? We zijn benieuwd naar de reacties!

2 gedachten over “Vrouwen Die Bier Drinken genomineerd voor Liebster Award!

 1. Leuk gedaan en een meer dan terechte nominatie 🙂
  Bedankt voor de “uitnodiging”, Ik houd me graag aanbevolen voor een gast blog over Italië & bier!

  Liefs, Nienke

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.