Vrouwen Die Bier Drinken vieren Internationale Vrouwendag met whiskey

Vrouwen die bier drinken internationale vrouwendag

De (inter)nationale agenda staat vol met themadagen, maar vandaag is het echt een bijzondere dag. Het is internationale Vrouwendag! Het perfecte moment voor de Vrouwen Die Bier Drinken om ten strijde te trekken met deze licht-activistische blog. Doel? Vrouwen in beweging brengen voor meer gelijke rechten.

Door: Irene

Afgelopen maanden heb je ons kunnen leren kennen als tikkeltje tegendraads, pro vrouwelijke superhelden en groen-en-geel ergerend aan wéér mannen in bierreclames. Bovendien houden wij van bier en daar schrijven we over. Om de wereld te laten zien dat er niet één soort vrouw bestaat, de stereotypering te doorbreken en een community van powervrouwen in het leven te roepen. Of we iets teweeg brengen? We zijn goed op weg en we weten steeds meer lezers met onze blog te bereiken. Maar we zijn geen activisten zoals de Gorilla Girls. Deze anonieme activistes met hun kenmerkende gorilla-maskers stellen al decennialang seksisme en racisme in de kunst- en cultuurwereld aan de kaak. Ludiek en met humor, dat maakt hun acties zo tof. Hun iconische plaat over het Metropolitan Museum zet je aan het denken. Had je deze plaat nooit eerder gezien? Dan zal je volgende bezoek aan een museum zeker anders zijn.

guerrilla-girls-the-met-museum-update-2012

#Wijzijngelijkwaardig

Aandacht voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen is het thema van Internationale Vrouwendag dit jaar. In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben, maar dat is niet op alle fronten zichtbaar. Hoe kan het toch dat er zo weinig vrouwen in de top van het bedrijfsleven zitten? Het bericht van afgelopen week dat er kennelijk een wettelijk quotum voor nodig is om vrouwen de top in te krijgen is schandalig. Dat diversiteit juist kansen biedt lijken de mannen op de apenrots niet te beseffen. Bij Johnny Walker (Verenigde Staten) zien ze dat gelukkig anders. Het nieuws dat hun bestuur voor 50% uit vrouwen bestaat is op zich al een vermelding waard en ze vieren het ook nog met een mooie fles. Met vrouw op het label: Jane. Kijk, dat vinden we nu leuk. Vandaag laten wij daarom het bier staan en stappen uit protest over op de whiskey. Helaas hebben wij Jane nog niet in Nederland kunnen kopen. Iemand die zo’n fles weet te bemachtigen, stuur even een berichtje, dan drinken we een glaasje mee.

VrouwenDieBierDrinken - Jane van Johnnie Walker

Ladies, laat van je horen!

Eerder schreven wij over die wereldberoemde plaat van ‘Rosie the Riveter’, de vrouw met de gebalde vuist, een icoon van sterke vrouwen. Gezien alle berichtgeving rondom  #metoo, seksuele intimidatie en ongelijke behandeling tussen mannen en vrouwen vonden wij het tijd voor een oppepper. Ook vandaag brengen wij deze strijdkreet nog een keer ten gehore: we can do it! En we vullen daar graag nog iets aan toe. Iedere vrouw mag doen en zijn wat zij wil, maar laat van je horen als je het ergens niet mee eens bent. Vanaf de zijlijn toekijken gaat niets helpen. Dus klim in de pen, maak het bespreekbaar en laat van je horen!

Volg Vrouwen Die Bier Drinken is nu ook op Bloglovin

Een gedachte over “Vrouwen Die Bier Drinken vieren Internationale Vrouwendag met whiskey

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.