Een half jaar zonder bier: dit is wat ik het meeste mis

De blog Vrouwen Die Bier Drinken bestaat inmiddels een half jaar. Super leuk natuurlijk! Maar vanaf het begin van onze blog ben ik (Meike) zwanger. Al 30 weken drink ik geen bier en ik heb nog zeker 10 alcoholvrije weken voor de boeg. Daar heb ik het als bierliefhebber best moeilijk mee. Gelukkig kan ik mijn frustratie hier van mij af schrijven. Lees hier wat ik het meeste mis aan bier.

Door: Meike

De smaak

Het zal je niet verbazen dat bier mijn absolute favoriete alcoholische drankje is. Of het een pilsje is op de vrijdagmiddag of na een dag klussen. Of een heerlijk Weissbier op het terras. Of een speciaalbier op de bank, gewoon omdat het kan. Voor iedere gelegenheid is er wel een lekker biertje. Behalve als je zwanger bent. Na een week hard werken of klussen aan de babykamer staat er geen heerlijk koud pilsje op me te wachten. Op het terras of in de kroeg zit ik gewoon keurig aan de cola. En thuis op de bank zit ik nu meestal met een kop thee. Natuurlijk zijn er de alcoholvrije biertjes, maar die zijn (naar mijn mening) echt niet zo lekker als ‘the real deal’.  

De gezelligheid

Op alle feestjes, borrels en kroegavondjes waar ik kom, wordt bier gedronken. In mijn sociale kring hoort dat er nu eenmaal bij. Natuurlijk omdat het lekker is, maar ook voor de gezelligheid. Waar mensen aan het begin van een verjaardag er soms wat ongemakkelijk bij staan en alleen kletsen met de mensen die ze kennen, staan ze na een aantal biertjes te dansen op de tafels en voeren het hoogste woord met mensen die ze daarvoor nog nooit gesproken hadden. Als je nuchter bent, is het soms best moeilijk om me goed te mengen in al dat feestgedruis. Zo merkte ik op een verjaardagsfeest dat mensen na een tijdje echt super hard moesten lachen om mijn grappen. Nu kan ik best wel komisch uit de hoek komen, maar zo leuk zijn mijn grappen ook weer niet. Daarnaast ben je als nuchtere zwangere sneller moe en wordt het soms lastiger om mee te gaan in de dynamiek van een beschonken gesprek. Met een biertje op worden sociale aangelegenheden soms gewoon net wat makkelijker. Dansavondjes worden dansbaarder en spelletjesavonden worden spannender. Dat gevoel mis ik.

De keuzemogelijkheid

Kijk, ik moet ook weer niet overdrijven. Het is heus niet het einde van de wereld als je gedurende je zwangerschap geen alcohol mag drinken. Er zijn echt wel goede alcoholvrije alternatieven voor bier (zoals is te lezen in dit artikel waarin we alcoholvrije biertjes testen). Daarnaast drink ik graag thee en frisdrank. Wat dat betreft heb ik geen klagen. Maar vrouwen die niet zwanger zijn, mogen naast bier en wijn ook gewoon cola, tomatensap of tonic bestellen. Ik mag op mijn beurt echter geen pils, wijn of een heerlijke cocktail drinken. En dat is soms erg frustrerend en ik mis mijn keuzevrijheid.

“Het is heus niet het einde van de wereld als je gedurende je zwangerschap geen alcohol mag drinken.”

Je weet waar je het voor doet

Begrijp me niet verkeerd: ik ben super blij met de komst van onze zoon en ik heb het er allemaal voor over. Maar soms heb je van die momenten dat je zwanger zijn wat minder leuk vindt. Omdat je dingen niet meer kunt of mag doen. Aan de andere kant heb ik al heel lang geen kater meer gehad. Dat gevoel mis ik absoluut niet. Uiteindelijk weet je waar je het voor doet: een gezond kind. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste! Die van mij komt in mei, dus deze zomer zit ik gewoon weer lekker aan het bier.

Volg Vrouwen Die Bier Drinken is nu ook op Bloglovin

2 gedachten over “Een half jaar zonder bier: dit is wat ik het meeste mis

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.