Vrouwen die bier testen: alcoholvrij bier

De kans dat het testpanel van Vrouwen Die Bier Drinken het pand laveloos verlaat, is bij deze proeverij nihil. We testen namelijk alcoholvrij bier. Want er zijn soms momenten in je leven dat je geen alcohol kunt of wilt drinken. Daarnaast is de populariteit van alcoholvrij bier in Nederland flink gestegen. Maar welk alcoholvrije bier is het beste en komt het meeste in de buurt van echt bier? Wij namen de proef op de som en testten maar liefst 7 alcoholvrije biertjes.

Door: Meike

Grolsch 0.0%

De volgorde is bepaald en de Grolsch 0.0% mag de spits afbijten. We kijken allereerst naar het flesje. Het gehele testpanel is het eens dat die er een beetje saai uitziet. Na het inschenken oogt Grolsch 0.0% als gewoon pils, dat is een pluspunt. De smaak valt echter tegen. We vinden het te zoet en de biersmaak vervliegt supersnel. Daarnaast heeft het bier een zwakke geur en bevat het volgens het etiket veel calorieën. Dus als je in 2018 de voornemens hebt om minder te drinken én om af te vallen, heb je aan de Grolsch 0,0% geen goede. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat het panel matig positief is en beoordeelt Grolsch 0,0% met een magere 6. We hopen dat de zes volgende alcoholvrije testbiertjes hogere ogen gooien.

Als je in 2018 de voornemens hebt om minder te drinken én om af te vallen, heb je aan de Grolsch 0,0% geen goede.

Jever Fun

Dan is het tijd voor het tweede alcoholvrije biertje, namelijk de Duitse Jever Fun. De naam doet iedereen in het testpanel raar opkijken. Niet echt een stoere naam voor pils. Het klinkt eerder als een Après ski drankje. Jammer. In onze gedachten horen wij Tropical Danny al zingen: “Doe mij een Jever Fun en een Breezer Ananas…” Maar na de eerste slok besluit het gehele testteam dat de naam het bier zeker geen eer aan doet. Jever Fun ruikt en smaakt namelijk echt naar bier. Het is de brouwerij Jever gelukt om een karaktervol alcoholvrije variant van bier te maken. Door de bittere smaak heb je het gevoel dat je echt pils aan het drinken bent. Al zorgt die bitterheid er wel voor dat het geen echte doordrinker is. Het testpanel is enthousiast over Jever Fun en geeft het een dikke vette 8!

Alcoholvrij bier test Grolsch 0.0% en Jever Fun

Heineken 0.0

We gaan terug naar onze Hollandse roots en proberen Heineken 0.0. Met de bittere smaak van Jever Fun nog in onze monden, smaakt dit 0.0 biertje een beetje flets. Eén van ons denkt er zelfs de smaak van bubble gum te herkennen. Een beetje gek, maar mede door het zoete smaakje drinkt de Heineken 0.0 lekker weg. Het is een echte doordrinker. De Heineken 0.0 heeft meer smaak dan de Grolsch 0,0%, maar haalt het qua niveau niet bij de Jever Fun. Daarom geven we de Heineken 0.0 een hele nette 7, zeker het proberen waard dus.

Vrouwen die bier drinken test alcoholvrij bier Heineken 0.0

Warsteiner Alkoholfrei

Onze Oosterburen laten weer van zich horen met het vierde biertje in de reeks: Warsteiner Alcoholfrei. We schenken voor iedereen een glas in en voor we er erg in hebben zijn die alweer leeg. De reden is simpel: dit alcoholvrije biertje smaakt super! Het lijkt op een echte Warsteiner, alleen met iets minder pit. Maar dat blijf je toch houden met alcoholvrij bier, is de conclusie tot nu toe. Het label van de Warsteiner Alcoholfrei ziet er ook goed uit. Het oogt gewoon als Warsteiner. Dus als je in gezelschap drinkt en geen zin hebt in vragen of opmerkingen over je alcoholvrije keuze, is de Warsteiner een hele goede optie. Al met al een hoop positiviteit. Samen met de Jever Fun krijgt de Warsteiner Alcoholfrei daarom een hele mooie 8.

Vrouwen die bier drinken test alcoholvrij bier Warsteiner Alkoholfrei

Birra Moretti Zero

We wanen ons even in het zonnige Italië bij het zien van het flesje van Birra Moretti Zero. Al zijn we na de eerste slok snel terug in het koude en grauwe Rotterdam. De smaak van Birra Moretti valt namelijk in het niet van de voorgaande toppers Jever Fun en Warsteiner Alkoholfrei. Dankzij de zwaar geparfumeerde geur en zoete smaak proef je een heleboel, behalve bier. En laat dat nou juist wel de bedoeling zijn. Het enige echte positieve vinden we de fles. Die ziet er leuk uit. Al met al vinden we de Birra Moretti Zero geen groot succes en krijgt daarom een teleurstellend rapportcijfer: 5.

Vrouwen die bier drinken test alcoholvrij bier Heineken 0.0

Weihenstephaner Alkoholfrei

De Duitsers zijn goed vertegenwoordigd tijdens deze proeverij. We proeven de Weihenstephaner Alkoholfrei. En van alle biertjes die we tot nu toe geproefd hebben, zijn de meningen over dit alcoholvrije bier het meest verdeeld. Het merendeel van de dames in het panel is enthousiast over de smaak en de uitstraling. De Weihenstephaner heeft een mooie schuimkraag en smaakt minder zoet dan de Grolsch, Heineken en Birra Moretti. Ook de stoere fles valt in de smaak. Maar niet iedereen is positief. De zwangere dame in het testpanel is absoluut niet onder de indruk. “Spa rood” noemt ze het. Misschien zijn haar smaakpapillen door alle hormonen wat in de war? Zij geeft de Weihenstephaner een dikke onvoldoende, waardoor het uiteindelijk cijfer neerkomt op een 6,5.

De zwangere dame in het testpanel is totaal niet onder de indruk. Misschien zijn haar smaakpapillen door alle hormonen in de war?

Budweiser Budvar Free

We eindigen de middag met de Tsjechische Budweizer Budvar Free. Helaas zorgt die niet voor spetterende afsluiting. Dit alcoholvrije bier ruikt erg gistig, bevat te veel koolzuur en heeft een zeepachtige afdronk. “Ik proef van alles, maar niet wat ik wil proeven” roept iemand. Als het gaat om uitstraling scoort de Budweiser Budvar Free wat beter. Het is een coole fles met een stoer label. Goed dus voor vrouwen die in gezelschap nog even willen verbergen dat ze geen alcohol mogen drinken… Na kort overleg geeft het panel van Vrouwen Die Bier Drinken de Budweiser Budvar Free een kleine 6.

Vrouwen die bier drinken testen de beste alcoholvrije biertjes

Conclusie

Normaalgesproken zijn we na een proeverij jolig en uitgelaten. Dat zijn we nu ook, maar dit keer zonder de blos op de wangen of alcoholische geurwalm om ons heen. We maken de balans op: de Duitsers hebben er duidelijk meer kaas van gegeten als het gaat om alcoholvrij bier! Als je het gevoel wilt hebben echt bier te drinken, kies dan voor de Duitse toppers Jever Fun en Warsteiner Alkoholfrei, maar de Weihenstephaner is voor de liefhebber ook een geschikt alternatief. Voor vrouwen die meer van een makkelijke doordrinker houden, is de Heineken 0.0 zeer geschikt. Grolsch, Budweiser Budvar en Birra Moretti zouden wij lekker laten staan, neem dan liever een frisje naar keuze.

Zijn er alcoholvrije biertjes die wij niet hebben getest, maar toch aan te raden zijn? Noem ze in de reacties!

Het Vrouwen Die Bier Drinken Testpanel

8 gedachten over “Vrouwen die bier testen: alcoholvrij bier

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.