Mama heeft een biertje nodig

Vrouwen die bier drinken - moeders hebben extra recht op een biertje

Het griepseizoen is in volle gang. Dat betekent gebroken nachten voor ouders, want die kleine koters worden natuurlijk het hardst getroffen. Het krijsen is misschien wel het ergst, want uitleggen wat er aan de hand is kunnen ze niet. Dat de keelpijn niet beter wordt van het krijsen snappen ze ook niet. Je werk gaat intussen gewoon door. Mama’s, zijn jullie ook zo toe aan de vrijdagmiddagborrel?

Door: Hanna

Ik spreek hier voor het gemak even de moeders aan, maar daar is wel een reden voor. Het Sociaal Cultureel Planbureau is namelijk tot de conclusie gekomen dat vrouwen nog steeds meer tijd besteden aan zorgtaken dan mannen. Dit is natuurlijk een gemiddelde, maar toont wel aan dat de vrouwen zichzelf nog steeds vaak in de verzorgersrol (laten) zetten. Zie dit filmpje van Women INC met als doel meer bewustwording te krijgen op dit onderwerp:

Een vreemd fenomeen: De man-flu

Nog een vreemd fenomeen wat je in de media terugziet als het gaat om verschillen tussen mannen en vrouwen: de man-flu. Treffend in beeld gebracht door een vlogger uit Amerika. Volgens haar hebben mannen/vaders meer last van de griep of stellen ze zich aan. Zelf herken ik dit beeld niet bij mijn mannelijke evenknie. Maar bij de drogisterij is het in grieptijd vaak een rij snotterende moeders die ik tegenkom, mandjes gevuld met vitamines, kinderparacetamol, keelpastilles en thee. Waar zijn de vaders dan? Zijn ze eveneens geveld en zijn we dan toch het sterkere geslacht? Of is het aangeleerd en behoort het tot “onze zorgtaken”?

Shotgun op borrelen op de vrijdagavond

Ik herken wel de neiging om alles te laten vallen als mijn mini-me erbij ligt als een zielig hoopje mens(je). Zo heb ik net mijn thuiswerkdag gestaakt omdat troosten en knuffelen nu eenmaal niet samen gaan met een beleidsstuk schrijven. Mijn mannelijke huisgenoot heeft daar minder last van. Zonder een kick te geven werkt hij op zijn laptop met flinke decibellen gekrijs op de achtergrond. Is dit het moederinstinct dat opspeelt? Mooi snufje van de natuur uiteraard. Toch ervaar ik dat ik hierdoor minder grip heb op mijn gedachten als voordat mij het moederschap gegund werd. Het zal je dus niet verbazen dat na een werkweek van vier dagen en een mamadag op vrijdag, ik shotgun heb op borrelen vrijdagavond. Eindelijk tijd voor mezelf: mama heeft dan écht een biertje nodig!

Neem een biertje: zeker in het griepseizoen!

Dus mama’s, voel je niet bezwaard om hardop te zeggen dat je een biertje nodig hebt, en al zeker in dit griepseizoen. Aan de overige lezers, vraag aan de moeder des huizes of ze een biertje nodig heeft. Het gebaar alleen al zal opluchting geven, geloof me. En als je er toch een goudgele kletser voor haar haalt, partners, pak er dan ook één voor jezelf!

Heb jij ook een biertje nodig? Laat ons weten waarom in de comments!

2 gedachten over “Mama heeft een biertje nodig

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.