Anti-Trump? Drink bier!

Tegen Trump, maar voor bier? Drink dan het protestbier van Brewdog. Make Earth Great Again luidt de boodschap. Een ludieke actie tegen klimaatverandering die ook nog eens lekker wegdrinkt en waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Wie drinkt en protesteert er mee?

Door: Irene

Voor de opstandige bierdrinker

Klimaatverandering is een hot item. President Trump, ontkenner van global warming, heeft de discussie flink opgestookt. Hij wil onder meer dat Amerika zich terugtrekt uit het Klimaatakkoord. Als jij in opstand wilt komen tegen het klimaatbeleid van Trump en de wereld wilt redden, dan kun je gewoon blijven doen wat je altijd doet: bier drinken.

Vrouwen die bier drinken - protestbier tegen Trump

Opwarming van de aarde in een fles

Eerlijk gezegd hadden wij de link tussen klimaatverandering  en bier drinken niet snel gelegd. Kun je echt met bier drinken de wereld verbeteren? Volgens de brouwers van Brewdog wel. Zij hebben een bijzondere saison van 7,5% gebrouwen met ingrediënten uit de gebieden die het meest worden beïnvloed door klimaatverandering. Het wordt gebrouwen met water van gesmolten ijskappen en braambessen uit het bedreigde Noordpoolgebied. De fermentatie in het brouwproces staat voor de opwarming van de aarde, zo lezen wij op hun website. De naam van het bier Make Earth Great Again is ten slotte een overduidelijke sneer naar Trump’s verkiezingsslogan.

Brewdog MakeEarthGreatAgain

Zo smaakt deze wereldverbeteraar

Tot zo ver de theorie, nu naar de smaak. Want hoe smaakt zo’n verantwoord biertje? Allereerst valt ons oog op het etiket en dat is gelijk gniffelen. Trump wordt aangevallen door een ijsbeer. Het is een hilarisch plaatje. Eenmaal in het glas oogt het bier helder en goudgeel. Bij de eerste slok wordt duidelijk dat climate change geen zoete aangelegenheid is. Het is een friszuur biertje, waarin de bessen zorgen voor een wat wrange nasmaak. Het is een protestbier, dus wat ons betreft past deze smaak goed bij dit thema. Voor de ervaren bierdrinker is deze saison van 7,5% zeker een aanrader.

Vrouwen die bier drinken - protestbier tegen Trump1

De wereld weer geweldig maken

Bier is een sociaal glijmiddel. De brouwers hopen dat Make Earth Great Again een stimulans zal worden voor ambachtelijke bierdrinkers om hun stem te laten horen. Het bier is ontworpen om mensen bewust te maken en een gesprek te beginnen. Want wie wil de wereld niet weer geweldig maken? De opbrengsten van de verkoop van het bier gaan naar een goed doel dat lokale acties helpt bij hun strijd tegen klimaatverandering. Onze conclusie is dat dit protestbier een goede aanstichter voor discussie is. Over Trump, over klimaatverandering, of gewoon over lekker bier drinken.

Heb jij dit bijzondere biertje ook geproefd? Of ben je het (juist niet) van plan? Laat hieronder jouw reactie achter.

Een gedachte over “Anti-Trump? Drink bier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.