Wat nou champagne? Bier heeft ook bubbels

We tellen af naar het moment suprême van het jaar: Oud & Nieuw. Wat drink jij op oudejaarsavond? Champagne uiteraard. Maar vast niet de hele avond, dus daarom hebben wij onze beste bieren van 2017 op een rij gezet. Zo wordt de aanloop naar 2018 gegarandeerd gezellig!

Door: Irene

Voor de thuisblijver

De uitstraling van trappistenbier Westmalle trappist dubbel is allesbehalve feestelijk, maar de smaak maakt alles goed. Het donkere 7% trappistenbier viel goed in de smaak bij het testpanel van Vrouwen die Bier Drinken. Niet voor een fancy feestje in je glitterjurk misschien, maar wel als je thuis voor de buis en op de bank wilt genieten van een kwaliteitsbier. Vergeet trouwens niet het thuis extra feestelijk te maken met deze DIY versiertrucs.

Kaarsenkandelaar bierfles Erdinger     171021_VDBD_Vrouwen Die Bier Testen_Bokbier-omslagfoto

 

 

 

 

Voor de zoete slobberaar

De Slobberbok heeft zeker minder bubbels dan een glas champagne, maar zit wel boordevol smaak. Deze chocoladebruine herfstbok is een smaakvol donker biertje met zoetige tonen die doen denken aan port. Dit kun je prima drinken op een oud&nieuw feestje bij vrienden bijvoorbeeld. Met een 8 is dit bovendien een van best beoordeelde bieren van ons testpanel. En dreigt het feestje saai te worden? Kijk dan bij onze bierspellen. In no time wordt het weer gezellig.

Vrouwen Die Bier Drinken testen herfstbok - Slobberbok van Brouwerij Klein Duimpje

Voor de partyganger

Liever een lichter, maar toch feestelijk biertje? Neem dan de Weihenstephaner Winterfestbier. Bij het testpanel werd het niet als winterbier bestempeld, maar lekker is het wel. Dit bier komt in halve literblikken, dus daar kun je op een feestje even mee vooruit. Een verfrissend en smaakvol bier dat je goed kunt drinken in aanloop naar de jaarwisseling. Na 00.00 uur, eventueel na een glas champagne, kun je hier prima mee verder feesten.

plezier met bubbels

Voor vrolijke optimisten

Met N’Ice Chouffe, het winterbier van Chouffe, wordt het zeker gezellig. Deze zoete krachtpatser is kruidig en je proeft een vleugje citrus. Dit bier is in 2017 het best beoordeeld door het testpanel van Vrouwen Die Bier Drinken met eindscore van 8,5. Absolute aanrader! De tongen raken zeker los met deze verraderlijke 10% bier, want het drinkt erg makkelijk weg. Drink dus met mate, tenzij je tegen een stootje kunt “drank-technisch” gezien. Want, voor je het weet pak je zelf het podium, en voer je jouw oudejaarsconference op.

Bubbels in bier

Wij wensen iedereen een gezellig Oud & Nieuw, en veel goeds voor 2018. Proost!

Hanna, Irene en Meike.

bubbels oud en nieuw - vrouwen die bier drinken

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.