De 7 beste smoesjes voor vrouwen die géén bier mogen drinken (omdat ze zwanger zijn)

Ik drink geen bier meer. En dat valt als bierblogger en bierliefhebber snel op. Waarom ik niet meer drink? Ik ben zwanger! Inmiddels 15 weken, dus iedereen mag het weten. In de eerste 12 weken is het echter wel beter om het uitzinnige nieuws nog even voor je te houden, omdat er nog van alles mis kan gaan. Om mijn zwangerschap gedurende die tijd geheim te houden, moest ik dus creatief zijn. Ik bedacht allerlei smoesjes om maar niet te hoeven drinken. Die smoesjes deel ik graag met je. Wellicht heb je er (in de toekomst) wat aan…

Door: Meike

1. “Ik ben nog super brak van gisteren”

Omdat ik bij mijn vrienden bekend sta als een enthousiaste bierdrinker, geloofde mijn omgeving deze smoes onmiddellijk. Ook omdat ik een jaartje ouder word en niet meer zo goed tegen alcohol kan als toen ik 21 was. Vijf biertjes op een avond kunnen voor mij al genoeg zijn om mijn productiviteit en humeur de volgende dag te verpesten. Als jij ook wel van een feestje houdt en katers je niet onbekend zijn, beveel ik deze smoes van harte aan.

2. “Sorry, ik kan niet komen (want ik voel me niet zo lekker)”

Dit is de meest ongezellige smoes in het rijtje. Maar een feestje/borrel/etentje afzeggen omdat je je niet lekker voelt is vaak niet eens gelogen. Het is algemeen bekend dat je je in het begin van de zwangerschap gewoon niet goed voelt. Vermoeidheid en misselijkheid zijn twee veelvoorkomende klachten. Klachten die er vaak voor zorgen dat je daadwerkelijk niet in staat bent deel te nemen aan sociale gelegenheden. Dan is wegblijven gewoon de beste optie.

3. “Ik zit aan de antibiotica”

Deze smoes kun je voor verschillende gezelschappen gebruiken. Maar niet te vaak, want anders val je door de mand. Deze smoes heb ik zelf meerdere keren gebruikt, onder meer tijdens de eerste proeverij voor Vrouwen Die Bier Testen. Ik verzon een blaasontsteking die maar niet over ging. De dokter had mij zogenaamd gezegd dat ik beter geen alcohol kon drinken in combinatie met mijn kuur. Iedereen geloofde me op mijn woord en ik zo overwon ik onverdacht dit obstakel.

4. “Ik ben met de auto”

Echt, deze smoes werkt altijd! Behalve als je een borrel bij je buren hebt. Of niet in het bezit bent van een auto… of rijbewijs. Maar goed, voor mij als trotse autobezitter en rijbewijshouder werkte het als een tierelier. Iedereen weet dat je als automobilist niet behoort te drinken om de veiligheid van jezelf en anderen in het verkeer te waarborgen. Al was het stralend weer buiten, ik pakte als bewust onbeschonken bestuurder maar al te graag de auto.

5. “Nee joh, ik bestel zelf wel wat aan de bar”

Als ik om de een of andere reden voorgaande smoesjes niet kon gebruiken, gebruikte ik deze techniek. Ik ging op eigen houtje naar de bar en bestelde dan een alcoholvrij pilsje, die ik vervolgens liet overgieten in een normaal bierglas. Dan lijkt het net of je normaal bier drinkt. Wil je weten welk alcoholvrij biertje het lekkerste is? Lees dan dit artikel van Vrouwen Die Bier Testen

6. “Er wordt al voor mij gehaald”

Deze is handig als je bijvoorbeeld een drukke borrel of feestje hebt waar je veel mensen kent. Tevens is deze smoes goed te combineren met smoes nr. 5. Ik gebruikte dit excuus succesvol op een dansfeestje. Al kreeg ik die avond per ongeluk wel een paar keer echte biertjes in mijn handen geduwd. Dan is het handig om iemand in de buurt te hebben die wel op de hoogte is van je blijde verwachting en de alcohol voor jou kan nuttigen. In mijn geval dronk mijn beste vriendin alle ongevraagde biertjes voor mij op. Je snapt dat zij echt een topavond heeft gehad!

7. “Nou, doe nu maar even een cola”

Het is natuurlijk helemaal geen schande als je op een feestje of tijdens een etentje ook eens een glaasje fris drinkt. Niet ieder feestje is een zuipfestijn. Als je wel op zuipfestijn bent, doe je gewoon net alsof je al iets te veel hebt gedronken en echt even moet minderen. Of dat je de volgende dag iets heel belangrijks moet doen, waarbij je fris en fruitig moet zijn.

Tot slot – nog even geduld hebben

Op 8 mei 2018 ben ik uitgerekend. Dat betekent dat ik nog ongeveer 6 maanden niet mag genieten van bier of andere alcoholische versnaperingen. Gelukkig ben ik niet de enige blogger op Vrouwen Die Bier Drinken. Mijn mede bloggers Irene en Hanna zijn niet in blijde verwachting, dus zij mogen gerust drinken. En dat doen ze dan ook geregeld tijdens de speciale proeverijen van Vrouwen Die Bier Testen.

Heb/ken jij nog andere smoesjes om te maskeren dat je niet drinkt? We zien ze graag terug in de comments.

9 gedachten over “De 7 beste smoesjes voor vrouwen die géén bier mogen drinken (omdat ze zwanger zijn)

    1. Als bierblogger en liefhebber valt het helaas snel op als je tijdens feestjes niet drinkt. Dan gaan mensen zich gelijk afvragen of je zwanger bent. Voor ons zijn dan smoesjes nodig om het nog even geheim te houden…

  1. Haha, mooie tips! Ik houd helemaal niet van bier (en geef überhaupt niet veel om drank), dus hoef ook nooit zoveel moeite te doen om het af te slaan. Het wordt me vaak niet eens meer aangeboden 😉 Maar wel superhandig om dit soort dingen te weten voor als je idd zwanger bent en het niet direct aan de grote klok wilt hangen!

  2. Gefeliciteerd!! Ik houd totaal niet van bier en heb sinds mijn vorige zwangerschap bijna niet meer gedronken omdat ik mijn hele levensstijl heb omgegooid. En qua calorieën eet ik liever chocolade dan dat ik alcohol drink, Haha. Ik kan mij wel voorstellen als je er dol op bent dat je het mist. Ik mis voor namelijk gepocheerde eieren en rood vlees. Maar bedenk maar hoe lekker het gaat smaken als het weer mag!

  3. Van harte! Ik ben meer van de wijn en niet zwanger, maar ik zet de eerste smoes gewoon in als ik tijdens kerst geen zin heb in nog een kerststol of een oliebol zometeen met oud en nieuw 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.