Is Eva Jinek meer dan boobies en bier?

Op tv drinken maar weinig mensen bier. Laat staan vrouwen. Eva Jinek is de uitzondering. En ze is hot. Gekroond met een Zilveren Televizier-Ster en met een eigen nieuw programma, is het tijd om deze powervrouw onder de loep te nemen.

Door: Irene

Hoe het allemaal begon? Er was eens een filmpje waarin Eva voorafgaand aan een uitzending frunnikt aan haar decolleté en kreten als “Boobies!” en “Ik zie je borsten!” eruit gooit.  Boobies-gate was geboren. Heel Dumpert-Nederland leerde Eva zo kennen.

Vervolgens kreeg ze nog meer aandacht door haar relatie met oud advocaat Bram Moszkowicz en daarna met jungle fanatiekeling Freek Vonk. Over haar smaak in mannen valt te twisten, maar haar voorkeur voor bier delen wij volledig. Hoe wij weten dat Eva van bier houdt? Het bier staat vaak recht voor haar neus. Ten minste, dat zagen wij tijdens de uitzendingen van Pauw & Jinek afgelopen maart.

Een vrouw die bier drinkt

Maar is Eva meer dan boobies en bier? Na haar studie Amerikaanse geschiedenis ging ze aan de slag bij de NOS. Daarop volgden diverse reportages, deed ze verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en werd ze één van de vaste gezichten van WNL. Bij de KRO kreeg ze haar eigen talkshow en is sindsdien niet meer van de buis weg te denken. Onze journalistieke alleskunner was wekenlang, tot aan de verkiezingen van afgelopen maart, op tv. Steevast stond er een biertje voor haar neus. Toen pas drong het tot ons door: wat een topwijf! Niet alleen scherp, bevlogen, eigenwijs, maar ook: een vrouw die bier drinkt.

“Bier heeft me veel geluk in het leven gebracht”

Met het tweede seizoen van De Verenigde Staten van Eva is ze weer op tv. En voorafgaand heeft ze ook diverse interviews gegeven. Nog meer onthullingen! In een interview met Vice vertelt ze:  “Tsjechen houden van bier. Bier heeft me veel geluk in het leven gebracht.” Eva groeide op in Washington, maar haar ouders zijn Tjechisch. Vandaar.

“I’d like to order a beer!” Ook in de aflevering van haar nieuwste programma zien we Eva doodleuk in een Amerikaanse pub bier bestellen. Voor ons is het duidelijk: jij bent een vrouw naar ons hart, eigenzinnig en met een flink glas bier in de hand. Eva, welkom bij de club van Vrouwen Die Bier Drinken!

Ken jij meer bekende powervrouwen die bier drinken? We horen het graag!

7 gedachten over “Is Eva Jinek meer dan boobies en bier?

  1. Uhm ik ken die combinatie niet en let daar eigenlijk niet zo op. Wel vind ik powervrouwen echt top en hoop dat ze blijven empoweren. Zelf ben ik wel een bierdrinker, vooral rosé bieren.

  2. Top vrouw dit. Mijn.vrouw is ook Amerikaanse en houd veel van bier en rosé. Dus gezellige tijden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.